Wat vind jij eigenlijk van #Letsconnect?

Wat vind jij eigenlijk van #Letsconnect?

Afbeelding met tekening

Automatisch gegenereerde beschrijving

Ik vind het zelf namelijk best lastig om daar een mening over te vormen. Daarom ben ik ook benieuwd hoe dit in mijn netwerk wordt ervaren?

In de basis ben ik namelijk een groot voorstander van het aangaan van nieuwe contacten en de verbinding opzoeken. Ik geloof ook dat een groot en divers netwerk meer kansen kan bieden. En zeker om elkaar online te helpen. Daar ben ik zelf ook intensief mee bezig en dat werpt zeker vruchten af qua naamsbekendheid en bereik. Voor je branding. En ook voor fysieke contacten en zelfs opdrachten.

Maar mijn ervaring is ook dat dit veel tijd en energie kost. En je het dus beter zorgvuldig en strategisch op kunt pakken. Meer doelgericht te werk gaan en ook wat kritischer kijken naar het soort contacten. Ook kijkende naar de branche en het vakgebied. Past dit wel bij mij?  En naar het land van herkomst. Past dit wel bij mij en heeft dit toegevoegde waarde. Of behoort dit ook tot mijn doelgroep!

Voorheen was er meer aandacht voor de “LION”, de open netwerker op LinkedIn. Zelf heb ik het gevoel dat dit nog steeds speelt maar dit ondersneeuwt of grotendeels wordt vervangen door de #Letsconnect opkomst.

En ik weet ook dat er veel voor- en tegenstanders zijn. Met ieder hun eigen beweegredenen en ervaringen.

#LETSCONNECT, YES OR NO?

Ik heb ook een korte tijd met #Letsconnect meegedaan om het zelf te ervaren. Om te kijken of het bij mij past en nieuwe kansen geeft. En qua groei van je connecties en de omvang van het bereik was dat zeker het geval. En ik heb zelfs ook leuke gesprekken (veelal online maar ook telefonisch) kunnen voeren met nieuwe connecties. Maar ook enkele hele vreemde figuren gesproken!

Maar toch zegt mijn gevoel dat dit minder bij mij past en ik het niet moet doen. Deels vind ik het ook te geforceerd en oncontroleerbaar. Daarnaast zijn de Letsconnect adapters zo fanatiek en intensief bezig met berichten publiceren en delen dat mijn feed (tijdlijn) daardoor ook overheerst ging worden.

Ik vind het op zich erg mooi en nobel als je bijdrages post met het verzoek en oproep om elkaar te helpen. Maar als dit wekelijks (soms dagelijks) door steeds meer contacten gebeurt dan begint dit toch te storen. In ieder geval bij mij, ook omdat de interactie in die berichten onderling zo intensief en groot is dat dit mijn LinkedIn feed en meldingen nog meer begon te domineren. Nog even los van de aard en frequentie van een aantal berichten. Want ik blijf van mening dat bepaalde bijdragen meer op Facebook dan op LinkedIn thuishoren. Het kan volgens mij niet de bedoeling zijn dat je gaat posten om het posten. Want dat gevoel overheerst soms bij mij. Om maar proberen zo veel mogelijk in beeld te blijven en zoveel mogelijk interactie op te zoeken, niet?

Zo sprak ik een hele tijd terug een keer een echte #Letsconnect diehard die vond dat ik te weinig interactie teweegbracht in mijn eigen berichten. En op zich had ie daar gelijk in. Natuurlijk hoop je op veel interactie maar dan wel op die berichten die bij mij passen of bij mijn aanpak en strategie horen.

Want als ik dan kijk naar zijn soort berichten (inhoudelijk) met frequentie en bereik dan snap ik zijn opmerking en voorkeur. Maar dat soort berichten met die interactie wil ik helemaal niet posten. Ook al heeft het een groot bereik. Dat is niet mijn ding, past niet in mijn aanpak/strategie en daar doe ik ook niet aan mee. Dan mis ik maar meer interactie en bereik en hoop ik dat wat minder ook meer kansen kan bieden.

Daarom ben ik na een tijdje ook gestopt met de #lLetsconnect aanpak. Vooral dus door dit zelf te ervaren. Maar het is niet zo dat ik hier een tegenstander van ben. Zoals ik al aangaf vind ik het in de kern niet verkeerd en past het in mijn visie en aanpak van connecten, verbinden, binden en bouwen. Maar mijn gevoel geeft aan hier niet aan mee te doen.

Daarom gaf ik in mijn eerste zin ook aan dat ik het lastig vind om een mening over te hebben. Ik ga het in ieder geval niet veroordelen, daar hou ik niet van en ik wil iedereen in zijn waarde laten. Maar je hebt en krijgt er wel een gevoel bij als je dit intensief volgt en meemaakt. Vooral als je het zelf hebt ervaren.

Hoe zie jij dat, wat vind jij van dit hele open netwerken via #Letsconnect?

Hartelijke groet,
Anton

#linkedin #training #coaching #athoning #workshop #online #meerwaarde #wijchen #nijmegen #gelderland #zuidoostnederland #maasenwaal #werkzoekenden #ondernemers #studenten #werkgevers #werknemers #loopbaan #baan #klant #doelgroep #vacature #solliciteren #marketing #sales #werving #acquisitie #netwerken #socialmedia

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download hier mijn LinkedIn e-book met tips

Een verzameling van tips en adviezen over het inrichten en inzetten van LinkedIn profiel, pagina en het gebruik van LinkedIn.

Schrijf je in voor een LinkedIn training of voor coaching

Heb jij interesse in een persoonlijke 1 op 1 coaching LinkedIn? Of in een incompany LinkedIn training voor jouw bedrijf of afdeling?