Van een Nederlandse ondernemer naar een Amerikaanse CEO!

Van een Nederlandse ondernemer naar een Amerikaanse CEO!

Een tijdje terug kreeg ik van een oude klant door dat haar LinkedInprofiel gehackt was. En of ik haar hiermee kon helpen.

Ik was echt verbaasd en geschokt toen ik zag dat haar profiel helemaal was overgenomen en verbouwd. Alleen haar adres (URL) was nog van haar, vandaar dat zij dus ook van veel connecties reacties kreeg dat er iets mis was. In haar profiel stond een andere naam, profielfoto, en kopregel. Ook waren haar ervaring, opleiding en info aangepast. En deels haar contactgegevens.

Mijn oude klant is een Nederlandse dame en ondernemer en haar profiel was omgetoverd in een Amerikaanse dame uit Seattle (VS). Met dus een andere foto en Engelstalige naam. Deze nieuwe dame had een functie als CEO van een Trading Co. Ze had daar ook een opleiding aan de university South Caroline gevolgd.

Enfin, het is toch wel schrikken als je ziet hoe jouw profiel helemaal is overgenomen en verbouwd. En dat op je eigen aders/URL waardoor iedereen je “dubbelganger” voorgeschoteld krijgt.

Ik heb mijn oude klant nu geholpen met het herstellen en herinrichten van haar profiel. En aangegeven dat ze veiliger moet inloggen (tweetraps) en een profielverificatie kan doen. Om dit in de toekomst hopelijk te voorkomen.

Het blijft dus oppassen en alert zijn met jouw profiel op LinkedIn. Ken jij ook voorbeelden van gehackte profielen?

Groetjes,
Anton

 #profiel #hack #veiligheid #inloggen #verificatie #linkedin #athoning

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download hier mijn LinkedIn e-book met tips

Een verzameling van tips en adviezen over het inrichten en inzetten van LinkedIn profiel, pagina en het gebruik van LinkedIn.

Schrijf je in voor een LinkedIn training of voor coaching

Heb jij interesse in een persoonlijke 1 op 1 coaching LinkedIn? Of in een incompany LinkedIn training voor jouw bedrijf of afdeling?