❝Anton, het is net een doolhof? ❞

Anton, het is net een doolhof?

Een opmerking die ik nu voor de zoveelste keer uit mijn netwerk en van klanten hoor. En dan bedoelen ze en ik de Instellingen op LinkedIn. Afgelopen week had ik ook weer een klant die deze opmerking maakte.

Iedereen weet dat ze er zijn en kent ze wel. Hoewel ik ook al heb meegemaakt dat men ze niet wist te vinden. Ze zitten dan ook onder de “Ik” (“Me”) button in de menubalk. En het heet “Instellingen en privacy”. En daaronder heb je de 6 verschillende tabbladen om je eigen instellingen en voorkeuren te bewerken.

⁈ Maar dan moet je echt wel goed zoeken en dan ook nog doorhebben wat het precies is en waar het voor staat? En dat is voor de meesten die ik heb geholpen ontzettend lastig. Of in ieder geval veel werk en een uitdaging. Zelf moet ik ook elke keer weer even goed kijken, zoeken en denken wat het precies is en wat het doet.

☑ Want onder die 6 tabbladen tel ik al 92 verschillende items waar je kunt kiezen. En achter heel veel staat nog een pijltje om door te klikken of meer items te kiezen. En vooral bij Meldingen wordt het ontzettend veel qua keuze.

Dus vandaar dat ik vaak doolhof hoor. En die term blijft bij mij dus elke keer hangen. Ik gebruik het zelf ook in mijn workshops. Om wel enkele belangrijke instellingen uit en toe te lichten. 🎯

Ook merk ik dat men er niet of nauwelijks iets mee doet. Tenzij ze er automatisch heen geleid worden via een bepaalde handeling op LinkedIn.

➥Enfin, ervaar jij dat ook zo?

➥En heb je deze Instellingen weleens echt goed doorlopen?

#instellingen #privacy #linkedin #voorkeuren #privacy #athoning

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download hier mijn LinkedIn e-book met tips

Een verzameling van tips en adviezen over het inrichten en inzetten van LinkedIn profiel, pagina en het gebruik van LinkedIn.

Schrijf je in voor een LinkedIn training of voor coaching

Heb jij interesse in een persoonlijke 1 op 1 coaching LinkedIn? Of in een incompany LinkedIn training voor jouw bedrijf of afdeling?