Wat is nu precies de kwaliteit van je (LinkedIn) netwerk?

Onderwerp: Wat is nu precies de kwaliteit van je (LinkedIn) netwerk?

Kwantiteit vs. kwaliteit, of is het meer de diversiteit opzoeken. Waar ga jij voor?

Ken je dat, mensen uit je netwerk of berichten waarin je leest dat iemand de kwaliteit van zijn netwerk wil borgen! Of aangeeft dat iemand niets toevoegt aan de kwaliteit van zijn netwerk. Mij triggert dit altijd dus tijd om hier eens een artikel aan te wijden.

Zo trof ik de afgelopen tijd weer een aantal personen die aangaven dat ze pas iemand toevoegen als ze die gesproken hebben of persoonlijk kennen. Voor mij altijd een reden om een wedervraag te stellen door aan te geven of ze hier geen kansen laten liggen!

Dit krijg ik namelijk ook regelmatig in coaching en training terug van deelnemers en klanten. En levert vaak een interessante discussie op. Waarbij het ook een lastig onderwerp is omdat dit afhankelijk is van je persoonlijk voorkeuren, denkbeelden en vooral ook je strategie met netwerken.

Ben je bijvoorbeeld een open of selectief netwerker? Of ben je iemand die extravert of introvert is? Of wil je graag nieuwe mensen leren kennen of ben je daarin wat passiever? Ben je misschien wel een LION?

Wat is nu precies de kwaliteit van je (LinkedIn) netwerk? Ben jij misschien een LION?

Natuurlijk krijg ik op LinkedIn ook weleens een uitnodiging van iemand waarvan ik denk, wat moet ik hier nou mee? En voegt die persoon iets toe aan mijn netwerk of wil ik die wel in mijn netwerk hebben? Dan accepteer ik die ook niet, vooral als ik het profiel niet vertrouw of deze me niet aanstaat.

Om een paar voorbeelden te noemen:

  • Abdal Hoessoen uit bijv. Ghana met een summier profiel is voor mij te vaag en te verg weg. Daar zie ik het nut niet van in.
  • Of de opdringerige verkoper die gelijk een product of dienst door je strot wil drukken en waarbij zijn of haar profiel geen goed gevoel geeft.
  • Of een mooie jongedame uit “Verweggistan” waarbij je direct afvraagt of ze wel bestaat.

Bij dit soort personen en uitnodigingen heb ik mijn vraagtekens en wijs ik het meestal direct af. Toch blijf ik altijd wel nieuwsgierig hoe ze bij mijn zijn gekomen en wie het nu precies zijn. Soms vraag ik me af of het nep- of fake profielen zijn. Vaak zie je dat ook doordat ze bijna geen connecties hebben of hun ervaring en opleiding niet gevuld is. Nog los van hun headline en foto die verdacht is of vraagtekens oproept!

Herken je dat, heb je dat zelf weleens meegemaakt of ben je dat tegengekomen?

Maar waar ligt dan de grens of wat is voor jou wel of niet toelaatbaar? Of wat heeft jouw voorkeur of wie voldoet aan jouw criteria? Is dat bij een LION bijvoorbeeld heel anders?

En elke keer triggert het mij als ik dan de term “kwaliteit van mijn netwerk” voorbij zie komen. Mede omdat een nieuw contact ook weer een nieuw netwerk met zich meebrengt. En als je Linkedin als een olievlek of sneeuwbal ziet dan kan dit weer nieuwe kansen geven, niet?

Kwantiteit vs. kwaliteit, of is het meer de diversiteit opzoeken. Waar ga jij voor?

Dus wat is dan de kwaliteit van je netwerk, ik ben benieuwd hoe jij dat ziet en of je daar bepaalde criteria hanteert.

Wat is nu precies de kwaliteit van je netwerk, hoe zie jij dat?

Als je LinkedIn slim en sterk inzet, creëer je kansen!

Hartelijke groet,
Anton

Klik hier voor mijn andere blogartikelen…

athoning blogartikelen linkedin en social media
#linkedin #blogs #athoning #online #meerwaarde #wijchen #nijmegen #gelderland

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download hier mijn LinkedIn e-book met tips

Een verzameling van tips en adviezen over het inrichten en inzetten van LinkedIn profiel, pagina en het gebruik van LinkedIn.

Schrijf je in voor een LinkedIn training of voor coaching

Heb jij interesse in een persoonlijke 1 op 1 coaching LinkedIn? Of in een incompany LinkedIn training voor jouw bedrijf of afdeling?