Waarom nog een curriculum vitae (CV) als je LinkedIn hebt?

Onderwerp: Waarom nog een curriculum vitae (CV) als je LinkedIn hebt?

Ik merk dat er best nog wat werknemers en werkzoekenden worstelen met de opmaak en indeling van hun CV. Ben je nog in loondienst maar sta je open voor een nieuwe uitdaging dan blijkt de CV vaak verouderd te zijn. Als je werkzoekend bent (zonder baan) dan ben je hier meer bezig en scherp en alert op. En toch merk ik nog steeds dat veel CV’s niet volledig of goed leesbaar zijn.

Ik verwonder mij er altijd over dat er überhaupt nog een CV moet worden gemaakt. In Word of PowerPoint of een andere teksteditor. Natuurlijk weet ik dat dit tot de sollicitatieprocedure behoort en dat CV’s ook gescand en gescreend worden, soms zelfs automatisch.

Maar wist je dat je LinkedIn profiel ook je dynamische online CV is. En vaak veel actueler, vollediger en aantrekkelijker dan de traditionele papieren CV. LinkedIn is dus een krachtige en dynamische manier om dit makkelijk en snel bij te houden. Hoeveel LinkedIn profielen lopen er eigenlijk parallel aan een papieren CV, of andersom?

Waarom nog een curriculum vitae (CV) als je LinkedIn hebt?

Wist je dat je je LinkedIn profiel ook als PDF kunt opslaan?
En tegenwoordig ziet zo’n afdruk er best overzichtelijk en strak uit. Mogelijk dat je het zelfs overzichtelijker of aantrekkelijker vindt dan je eigen Word CV.

Zojuist was ik met een klant bezig en vergeleek zijn oude Word CV met zijn nieuwe LinkedIn profiel PDF. En daar kwam bij mij deze vraag naar boven, wat is nu het verschil? En waarom doen we het bij wijze van spreken dubbel, kunnen we dit niet makkelijker maken en sterker of slimmer inzetten?

Los van het feit dat je een bedrijf of recruiter altijd direct naar je LinkedIn profiel kunt verwijzen. Met ruim 8 miljoen Nederlanders op LinkedIn liggen hier veel kansen. Eigenlijk heb je dan ook helemaal geen PDF nodig, niet?

Hoe zie jij dit, wat heeft je voorkeur en hoe ga je hier mee om?

Als je LinkedIn slim en sterk inzet, creëer je kansen!

Hartelijke groet,
Anton

Klik hier voor mijn overige LinkedIn tips.

Klik hier voor mijn bedrijfspagina van atHoning.

athoning linkedin support

#linkedin #training #coaching #trainer #coach #athoning #workshop #online #meerwaarde #wijchen #nijmegen #gelderland #zuidoostnederland #maasenwaal #werkzoekenden #ondernemers #studenten #werkgevers #werknemers #loopbaan #baan #klant #doelgroep #vacature #solliciteren #marketing #sales #werving #acquisitie #netwerken #socialmedia

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download hier mijn LinkedIn e-book met tips

Een verzameling van tips en adviezen over het inrichten en inzetten van LinkedIn profiel, pagina en het gebruik van LinkedIn.

Schrijf je in voor een LinkedIn training of voor coaching

Heb jij interesse in een persoonlijke 1 op 1 coaching LinkedIn? Of in een incompany LinkedIn training voor jouw bedrijf of afdeling?