Soms moet je uit je comfort-zone durven komen, niet?

Onderwerp: Soms moet je uit je comfort-zone durven komen, niet?

Wellicht dat jij dit kent of dit kunt voorstellen. En zelf weleens hebt meegemaakt. Iets nieuws doen waar je in eerste instantie het gevoel hebt of je dat überhaupt wel kunt. Of zelfs wel aandurft.

Vorige week kwam ik zelf in zo’n situatie, twee keer zelfs. Eigenlijk twee verschillende situaties die met elkaar te maken hebben. Best verrassend eerlijk gezegd, ik zag het niet direct aankomen.

Ik heb sinds kort een nieuwe klant (een Nederlands bedrijf in de energiebranche) waarvan mijn contactpersoon deels ook internationaal actief is. Nadat ik voor hem LinkedIn had geoptimaliseerd kwam hij met de suggestie dat dit ook voor zijn buitenlandse collega interessant was. Voordat ik het weet had hij zijn collega aan de lijn en zat ik in een gesprek. Echter wel in het Engels, oeps!

Soms moet je uit je comfort-zone durven komen, niet?

Want dat is iets wat ik al heel lang niet meer heb hoeven te gebruiken en dus ook niet hoeven spreken. Mijn Engels is dan ook niet zo best en erg roestig. Met horten en stoten het gesprek mede gevolgd en gevoerd. Dat was best pittig.

Daarna kwam het verzoek of ik met de betreffende collega nader contact op wil nemen om haar op afstand met LinkedIn te helpen. En weer met een call in het Engels, gevolgd door een profielscan. Ook in het Engels.

Dat vond ik erg spannend, ik was best wel zenuwachtig. Maar ik vond het ook een geweldige nieuwe uitdaging. En eigenlijk ook erg spannend en leuk om te doen. Ik heb dus besloten mijn Engels weer op te gaan halen en proberen meer in te gaan zetten. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Maar wel eentje waarbij ik uit mijn comfort-zone moet komen.

Vlak daarna word ik benaderd door een onderwijsinstelling of ik interesse heb om een workshop LinkedIn voor studenten te verzorgen. Natuurlijk heb ik interesse. Ik heb de afgelopen jaren vaker studenten mogen trainen. Maar altijd in het Nederlands.

En je raad het al. Het verzoek was of ik het deze keer in het Engels wil doen. Oeps, dit is weer een stuk verder de diepte in. En om eerlijk te zijn twijfelde ik. Maar heb ik toch besloten om dit te gaan doen. Weer een nieuwe uitdaging en nieuwe kans. Wie niet waagt wie niet wint, toch?

Dus 2x in korte tijd een vergelijkbare situatie. Om uit mijn comfort-zone te komen en mij in het diepe te storten. Best spannend dus en ik zal er hard aan moeten trekken en voor moeten werken. Maar ik wil die kans niet laten liggen. We gaan ervoor, we go for it.

Om met de woorden van Nike te spreken:

Just do it ?

Kind regards
Anton

Klik hier voor mijn andere blogartikelen…

athoning blogartikelen linkedin en social media

Ben jij ook weleens uit je comfort-zone gestapt, herken je mijn situatie?

#linkedin #training #coaching #trainer #coach #athoning #workshop #online #meerwaarde #wijchen #nijmegen #gelderland #zuidoostnederland #maasenwaal #werkzoekenden #ondernemers #studenten #werkgevers #werknemers #loopbaan #baan #klant #doelgroep #vacature #solliciteren #marketing #sales #werving #acquisitie #netwerken #socialmedia

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download hier mijn LinkedIn e-book met tips

Een verzameling van tips en adviezen over het inrichten en inzetten van LinkedIn profiel, pagina en het gebruik van LinkedIn.

Schrijf je in voor een LinkedIn training of voor coaching

Heb jij interesse in een persoonlijke 1 op 1 coaching LinkedIn? Of in een incompany LinkedIn training voor jouw bedrijf of afdeling?