Ook zo de balen van het solliciteren met CV’s en brieven?

Dat is wat ik vaak terugkrijg en ook vaak lees en hoor van werkzoekenden. Het eindeloos solliciteren op een vacature via een CV met motivatiebrief. En dan maar wachten en wachten. Soms hoor je niets, soms krijg je een oppervlakkige standaard afwijzing. Zelden een afwijzing waar moeite voor gedaan is, waar je iets mee kunt. En daar word je niet vrolijk van, daar baal je toch van, niet?

Probeer het eens op een andere manier. Via doelgericht netwerken en jezelf krachtig profileren. Door al in een vroeger stadium in beeld te komen bij de bedrijven met vacatures. Of nog beter, bij de bedrijven waar jij graag zou willen werken. Nu of later, zelfs als er nog geen vacatures zijn!

En vaak staat men daar helemaal niet bij stil. Of heeft men daar nooit aan gedacht. En dat is een gemiste kans, daar zou ik nu meteen op inspringen. Netwerken is tegenwoordig een veel sterkere en slimmere manier om in beeld te komen voor werk. Om jezelf ook krachtig te profileren als werkzoekende. Of als werknemer die open staat voor een nieuwe uitdaging. Om je loopbaan onder de aandacht van je doelgroep te brengen.

En hier komt LinkedIn om de hoek kijken. LinkedIn is een prachtige tool en uitermate krachtig middel om jezelf als werkzoekende te profileren. Om jezelf in beeld te brengen voor nieuw werk. En om je loopbaan online te versterken. Veel werkgevers zitten op LinkedIn, net als recruiters en andere arbeidsbemiddelaars. Speel daarop in. En veel vacatures komen op LinkedIn, ook daar zou ik elke dag alert op zijn.

Mijn advies is om te gaan netwerken en je te gaan profileren. Wees niet te bescheiden en leg contact. Maak verbinding met je vakgenoten, beslissers en bekenden op LinkedIn. Laat ze weten dat jij op zoek bent en een geschikte kandidaat bent voor nieuw werk. Voor invulling van passende vacatures. Of open staat voor een nieuwe uitdaging.

Doe jij dit al, ben je hier al mee bezig?

Zo niet dan hoor ik dat graag. Ik help je graag om LinkedIn hiervoor sterker en slimmer in te zetten. Ik heb dit zelf ook ervaren dus ik weet waarover ik praat.

Hartelijke groet,
Anton

#linkedin #training #coaching #athoning #workshop #online #meerwaarde #wijchen #nijmegen #gelderland #zuidoostnederland #maasenwaal #werkzoekenden #ondernemers #studenten #werkgevers #werknemers #loopbaan #baan #klant #doelgroep #vacature #solliciteren #marketing #sales #werving #acquisitie #netwerken #socialmedia

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download hier mijn LinkedIn e-book met tips

Een verzameling van tips en adviezen over het inrichten en inzetten van LinkedIn profiel, pagina en het gebruik van LinkedIn.

Schrijf je in voor een LinkedIn training of voor coaching

Heb jij interesse in een persoonlijke 1 op 1 coaching LinkedIn? Of in een incompany LinkedIn training voor jouw bedrijf of afdeling?