Nou ben ik door iemand op LinkedIn” getagd”!

Onderwerp: Nou ben ik door iemand op LinkedIn” getagd”!

Wil jij “getagd” worden (@antonhoning)?

Of taggen, wat is dat Anton?

@Wel of niet Taggen, een optie of strategie die bij velen nog onbekend is. Voor hen die dit wel kennen en misschien gebruiken of gebruikt worden, blijft het soms ook een discussiepunt.

Want iemand taggen is soms ter informatie en soms om iemand te promoten. Maar altijd om die persoon te informeren of op de hoogte te stellen over dat betreffende bericht.

Een tag is een speciaal soort link. Als je iemand tagt creëer je een link naar zijn of haar tijdlijn.

Maar zit jij er wel op te wachten als je directe netwerkcontacten jouw naam vermelden in een bericht? Een bericht wat iedereen kan zien?

Als jij door iemand getagd wordt krijg je daar een melding van, zie de keuze/button Meldingen (Notifications) boven in je scherm.

Ik heb er op zich geen probleem mee want het kan zeer positief en krachtig zijn.

Maar ik geef toch de voorkeur aan een persoonlijk bericht. Daarnaast is het de vraag of ik het waardeer wie de persoon is die je tagt. En of het onderwerp van dat bericht mij wel aanspreekt. Want het is wel openbaar en publiekelijk zichtbaar.

Soms zie ik namelijk dat iemand (bewust) een hele lijst namen in het bericht meeneemt en gezamenlijk tagt. Je ziet dan meer tags dan tekst! Dat vind ik toch altijd een beetje overdone en ook wat onpersoonlijk!

Maar ik heb ook een paar keer meegemaakt dat mensen mijn naam vermelden bij een oproep voor een LinkedIn workshop, dan voel ik mij toch wel trots en vind ik het erg fijn als mijn netwerkcontact dit doet 🙂

@ Word jij weleens“getagd”? of Wil jij graag “getagd” worden?

Als je LinkedIn slim en sterk inzet, creëer je kansen!

Hartelijke groet,
Anton

Klik hier voor mijn overige LinkedIn tips.

Klik hier voor mijn bedrijfspagina van atHoning.

athoning linkedin support
#linkedin #trainer #coach en #support #anton #honing
#wijchen #nijmegen #gelderland

2 Reacties

 1. Errol van Rhoon

  Ben u zich er van bewust dat dit taggen door criminelen wordt gebruikt en hier via Google nog geen waarschuwing voor te vinden is. Ik heb al n tijdje geen gebruik gemaakt van LinkedIn en als ik naar beneden scroll wordt de mail steeds vager. Wilt u uw volgers aub waarschuwen .
  mvg Errol van Rhoon

  Antwoord
  • Anton

   Dank voor je reactie Errol. Ik weet eerlijk gezegd niet precies wat je bedoelt, kun je dat nog eens toelichten?

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download hier mijn LinkedIn e-book met tips

Een verzameling van tips en adviezen over het inrichten en inzetten van LinkedIn profiel, pagina en het gebruik van LinkedIn.

Schrijf je in voor een LinkedIn training of voor coaching

Heb jij interesse in een persoonlijke 1 op 1 coaching LinkedIn? Of in een incompany LinkedIn training voor jouw bedrijf of afdeling?