Ik wil mijn eigen medewerkers op LinkedIn liever niet op de voorgrond hebben!

Ik wil mijn eigen medewerkers op LinkedIn liever niet op de voorgrond hebben!

Afgelopen maanden liep ik hier weer een paar keer tegenaan. In gesprekken met directie of management van bedrijven of via nieuwe klanten. Het lijkt alsof veel bedrijven dus nog voorzichtiger zijn geworden om hun mensen op LinkedIn op de voorgrond te plaatsen. Ik weet ook dat er bedrijven zijn die daarom niet actief met LinkedIn aan de slag gaan. Een paar jaar geleden had ik een lead waar dit op afketste omdat ze het niet aandurfden!

Een reden die ik hoor is dat er op de huidige arbeidsmarkt zo agressief en intensief aan medewerkers (werknemers) getrokken wordt. Er zijn te veel vacatures die open staan en dus worden recruiters, headhunters en wervers nog actiever. Ik hoor regelmatig van een medewerker (met LinkedIn profiel) dat ie vaak wordt benaderd voor een nieuwe job of vacature. Iets waar zijn huidige werkgever natuurlijk niet blij mee is. Vandaar dat ook directie en management voorzichtiger lijken te worden om hun medewerkers op LinkedIn meer vrijheid of aandacht te geven.

Medewerkers zouden natuurlijk trots moeten zijn om bij jouw bedrijf te mogen werken. En andersom moet jij als werkgever trots zijn dat zij bij jou werken. En dat is natuurlijk een mooie kans als je dat samen op LinkedIn kunt boosten. Denk aan het versterken van je branding en marketing. Voor jouw bedrijf en jouw als werkgever kan dat natuurlijk een positieve boost geven op o.a. naamsbekendheid, zichtbaarheid en vindbaarheid. Dus sterk voor jouw merk en imago.

Maar dat betekent dus ook dat je medewerkers sterker en prominenter in beeld komen. O.a. bij recruiters, headhunters en wervers. Maar ook bij je vakgenoten en concurrenten. En dat laatste is iets wat soms nogal gevoelig ligt. Dat hoor en lees ik nu vaker.

Volgens mij is dat echter iets wat je niet kunt tegenhouden. In ieder geval niet op LinkedIn. Of je moet dus als bedrijf met je mensen niet op LinkedIn gaan zitten. Maar ik denk niet dat je dit moet willen tegenhouden. Het kan helpen om dit wel open en eerlijk bespreekbaar maken binnen je organisatie of bedrijf. Hoe ga je hier als werkgever en werknemer op LinkedIn mee om?

LinkedIn is natuurlijk een groot, open en transparant platform. En uiteindelijk draait het om aandacht en verbinding. Geef ze daar dan ook zelf de vrijheid en verantwoordelijkheid in.  

Maar wellicht is dit in deze huidige tijd van krapte op de arbeidsmarkt niet meer zo slim of vanzelfsprekend. Bedrijven willen hun personeel natuurlijk behouden. En doen daar alles aan. Betekent dit dat LinkedIn dan een gevaar kan zijn!

Merk jij dit ook en hoe zie jij dit?

Hartelijke groet, Anton

 

#linkedin #athoning #profileren #branding #bedrijf #organisatie #werknemer #werkgever #werknemer #medewerker #loopbaan

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download hier mijn LinkedIn e-book met tips

Een verzameling van tips en adviezen over het inrichten en inzetten van LinkedIn profiel, pagina en het gebruik van LinkedIn.

Schrijf je in voor een LinkedIn training of voor coaching

Heb jij interesse in een persoonlijke 1 op 1 coaching LinkedIn? Of in een incompany LinkedIn training voor jouw bedrijf of afdeling?