Zet LinkedIn in voor je sollicitaties!

Zet LinkedIn in voor je sollicitaties!

Voor mij heb ik een artikel liggen met de titel “De helft van alle sollicitaties is bij voorbaat kansloos”. Een titel die natuurlijk vraagtekens oproept. In de kern komt het erop neer dat er veel gesolliciteerd wordt op functies die bij voorbaat al kansloos zijn. Omdat ze niet bij je passen, niet haalbaar zijn of waar eisen gesteld worden die bij jou ontbreken. Het advies is dan ook om voordat je solliciteert al met de betreffende werkgever en contactpersoon contact op te nemen.

En die laatste zin is voor mij een bevestiging dat LinkedIn hier een belangrijke rol in kan spelen. Want veel mensen hebben moeite om te bellen of vinden dat lastig. Een connectieverzoek via LinkedIn met de contactpersoon van de vacature is wellicht veel makkelijker en laagdrempeliger. Je breidt niet alleen je netwerk gericht uit maar bent ook gelijk op het netvlies. En vraag dan direct informatie over de betreffende vacature en werkgever. Ik denk dat het niet alleen gewaardeerd wordt maar je voorkomt ook teleurstellingen. Zoals de titel van dat artikel ook al aangeeft, niet?

Oh ja, wist je overigens ook dat al meer dan 70% van de vacatures via netwerken wordt ingevuld? En daarom is LinkedIn, als het grootste zakelijke netwerkplatform, natuurlijk mega interessant, niet?

Pak je kansen met LinkedIn om in beeld te komen voor die nieuwe baan…

#linkedin #netwerken #loopbaan #baan #solliciteren #vacature #werkzoekend #athoning

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download hier mijn LinkedIn e-book met tips

Een verzameling van tips en adviezen over het inrichten en inzetten van LinkedIn profiel, pagina en het gebruik van LinkedIn.

Schrijf je in voor een LinkedIn training of voor coaching

Heb jij interesse in een persoonlijke 1 op 1 coaching LinkedIn? Of in een incompany LinkedIn training voor jouw bedrijf of afdeling?