Hoeveel LinkedIn sessies heb jij nu open staan?

Hoeveel LinkedIn sessies heb jij nu open staan?

Als jij LinkedIn gebruikt dan is dat op een apparaat, een device. Dat kan je mobiel, tablet, laptop of desktop zijn. Mogelijk een apparaat wat jij (bijna) alleen zelf gebruikt. Maar misschien ook een apparaat wat je deelt met anderen. Dat kan zowel privé als zakelijk zijn.

Als ik mensen help met LinkedIn dan kijken we altijd even naar zijn/haar openstaande sessies. De meeste zijn dan erg verrast en zeer nieuwsgierig. Want voor velen is dit onbekend. Maar onderschat dit niet, dit kan toch nare gevolgen hebben als iemand hier kwade bedoelingen mee heeft. Of een grap wil uithalen, iets wat ik ook al eens bij iemand heb gezien!

Als jij namelijk je LinkedIn sessie op een apparaat/device niet juist afsluit dan kan iemand anders onder jouw naam/login op jouw Linkedin profiel komen. En je wilt niet weten hoe vaak ik dit al de afgelopen jaren heb meegemaakt. En zelf heb gezien bij de mensen die ik met LinkedIn heb geholpen. Vooral als het apparaat/device met andere mensen wordt gedeeld. Of in een ruimte staat voor gemeenschappelijk gebruik. Denk aan vergader- en opleidingsruimtes maar ook bij openbare gelegenheden zoals bijvoorbeeld de bibliotheek, gemeente of bank!

Het record wat ik heb gezien en onthouden is maar liefst 36 openstaande sessies! Vaak zie ik er meer dan 10 bij iemand openstaan. Dus dat vraagt om actie, om alertheid.

Daarom mijn dringende tip en advies: Sluit je LinkedIn sessie altijd af.

  • Via laptop/desktop (www.linkedin.com): Ga naar de button Ik, kies Afmelden.
  • Via mobiel/tablet (LinkedIn app): Ga naar je profiel (profiel weergeven), kies het tandwieltje rechtsboven, kies Afmelden.

Ook op je eigen laptop of mobiel. En log altijd even opnieuw in. Of je moet het apparaat echt met niemand anders delen, denk aan je eigen mobiel of laptop die alleen voor eigen gebruik is.

Enne, ben jij ook benieuwd of je op dit moment nog openstaande sessies hebt?

Check dus even je openstaande sessies:

Ga dan naar Ik, Instellingen en Privacy OF via de app via het tandwieltje, kies Aanmelden en beveiliging (linker menu) en kies “Waar u bent aangemeld”.

Bij mij staat op dit moment: U bent aangemeld bij 3 sessies.
Hoeveel sessies heb jij op dit moment open staan?

Je kunt hier overigens ook alle openstaande sessie beëindigen. Maar pas op, als je dat doet moet je dus ook op alle apparaten/device waarop je LinkedIn gebruikt opnieuw inloggen. En dan ben ik erg benieuwd of jij je login en met name wachtwoord nog weet 😊 of ☹

Hartelijke groet,
Anton

#linkedin #netwerken #athoning

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download hier mijn LinkedIn e-book met tips

Een verzameling van tips en adviezen over het inrichten en inzetten van LinkedIn profiel, pagina en het gebruik van LinkedIn.

Schrijf je in voor een LinkedIn training of voor coaching

Heb jij interesse in een persoonlijke 1 op 1 coaching LinkedIn? Of in een incompany LinkedIn training voor jouw bedrijf of afdeling?