Waarom haken mensen op LinkedIn opeens af?

Waarom haken mensen op LinkedIn opeens af?

Sinds ik in 2013 mensen en bedrijven met LinkedIn ben gaan helpen viel mij dit in het begin al meteen op. Waarom zie je mensen op een bepaald moment niet meer terug op LinkedIn?

Men zit of wil op LinkedIn om een bepaald doel na te streven. En dat doel kan vrij divers zijn zoals werk zoeken, klanten vinden, meer bekendheid, interactie of netwerken in brede zin. Of misschien ken jij nog andere doelstellingen?

Dus door meer inzicht en kennis van LinkedIn gaan mensen aan de slag met hun doelen. En dan zie je toch best vaak dat ze op een gegeven moment van de radar verdwijnen. Soms al heel snel, soms na een tijdje. Het lijkt dan alsof ze op LinkedIn dus ook niet meer actief zijn of anders echt geruisloos vanuit de zijlijn.

Soms heeft dat te maken met urgentie of noodzaak. Als bijvoorbeeld een werkzoekende een baan heeft gevonden. Of als een bedrijf te druk is met (nieuwe) klanten of opdrachten.

Soms merk ik ook dat mensen geen zin of tijd meer hebben om op LinkedIn actief te zijn. Het netwerken is niet meer zo belangrijk of leuk. Ik ken ook mensen die er een hekel aan hebben om in de spotlights te komen of (veel) aandacht te krijgen.

Of sommigen storen zich gewoon aan wat er op LinkedIn gebeurt. Een enkeling vindt het ook gewoon te moeilijk of arbeidsintensief om überhaupt op LinkedIn actief te zijn. En ik ken mensen die hun netwerk beschermen en niet met vreemden in contact willen komen. Wat ik ook vaak heb meegekregen is dat men het moeilijk vindt en niet weet wat ze moeten publiceren of delen.

Enfin, dit hoor en zie ik ook bij mensen die ik al langer op LinkedIn ken. Ook daar zie je er veel niet of nauwelijks meer terug.

Natuurlijk heb ik het ook bij sommige oud cursisten en klanten nagevraagd. Daar komen dus ook bovenstaande argumenten deels uit voort.

Daarom gooi ik het eens open in mijn netwerk met de vraag:

  • Waarom denk jij dat mensen na een start op LinkedIn afhaken of van de radar verdwijnen?

Groetjes,
Anton

#netwerken #profileren #aandacht #connecten #content #linkedin #athoning

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download hier mijn LinkedIn e-book met tips

Een verzameling van tips en adviezen over het inrichten en inzetten van LinkedIn profiel, pagina en het gebruik van LinkedIn.

Schrijf je in voor een LinkedIn training of voor coaching

Heb jij interesse in een persoonlijke 1 op 1 coaching LinkedIn? Of in een incompany LinkedIn training voor jouw bedrijf of afdeling?