LinkedIn, ook hier draait alles om aandacht!

LinkedIn, ook hier draait alles om aandacht, niet?

Misschien sta je er nooit bij stil en ben je hier niet mee bezig maar ook op LinkedIn draait het vooral om 1 ding: AANDACHT!

Voor sommigen klinkt dit vaak wat geforceerd of overdreven. Sommigen ontkennen het zelfs. Onlangs sprak ik iemand die dit glashard ontkende ondanks dat hij op LinkedIn berichten publiceert en zijn netwerk vergroot.

Maar het is een feit dat Social Media en dus ook LinkedIn, zakelijk gezien, een platform is waar mensen zich laten zien en horen. En de interactie met elkaar opzoeken.

Uiteindelijk kom je dus in beeld bij andere mensen. En die aandacht krijg je door jouw profiel, jouw berichten en artikelen, jouw reacties en jouw connecties. Door actief te zijn en blijven.

Je zit op LinkedIn om een bepaalde reden. Met bepaalde doelstellingen. Dat kan variƫren van kennis delen tot informatie inwinnen. Van het onderhouden tot opbouwen van contacten. Van het publiceren of delen van berichten. En van reacties op berichten en uitnodigingen.

Ik snap goed dat sommigen vinden dat ze niet om aandacht willen vragen. Of daarmee bezig zijn. Ik sprak ooit iemand die “aandacht” een beetje een vies woord vond. Want waarom zou je aandacht willen hebben?

Enfin, ik vind dit al jaren een interessant en intrigerend onderwerp. Ik ken mensen die altijd om aandacht vragen. Die zoeken dit op en doen er veel moeite voor. Sommigen kicken er volgens mij zelfs op šŸ˜Š

Ik ken ook mensen die erg bescheiden zijn en liefst helemaal geen aandacht willen. Die dit niet opzoeken of dit erg overdreven vinden. En dat kan ik ook wel begrijpen.

Maar als jij niet in beeld komt en geen aandacht krijgt dan wordt die nieuwe baan, klant of gesprekspartner een stuk lastiger, niet?

Wat vind jij, zoek jij, bewust of onbewust, ook die aandacht?

Groet,
Anton

#linkedin #netwerken #athoning

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download hier mijn LinkedIn e-book met tips

Een verzameling van tips en adviezen over het inrichten en inzetten van LinkedIn profiel, pagina en het gebruik van LinkedIn.

Schrijf je in voor een LinkedIn training of voor coaching

Heb jij interesse in een persoonlijke 1 op 1 coaching LinkedIn? Of in een incompany LinkedIn training voor jouw bedrijf of afdeling?