Is toch een makkie om die leads op LinkedIn binnen te halen, niet?

Is toch een makkie om die leads op LinkedIn binnen te halen, niet?

Herken je dat?

Ik word de laatste tijd overspoeld met allerlei fantastische en geweldige aanbiedingen via de berichten op LinkedIn. Met name de InMails dus van commerciële partijen en aanbieders. Of ik lees allerlei bijdragen en krijg bijna dagelijks wel een mailing hierover.

Dat LinkedIn een mega kans is om jouw leads, klanten en omzet zo snel en makkelijk mogelijk te verhogen of te laten stijgen. Met allerlei geweldige en schreeuwende titels en teksten. Overigens vind ik dat ook een kwaliteit en aanpak die mensen en bedrijven beheersen en toepassen. En dat ga ik niet veroordelen of afkraken want het kan goed zijn dat zij daarmee heel veel succes hebben. En dat is dan ook gewoon een knappe prestatie, niet?

Maar deze aanpak past niet bij mijn bedrijf en mijn persoon. Dat is ook niet mijn kwaliteit overigens. Wellicht dat ik hier zelf iets mis of tekortkom. Ik heb in het verleden een paar keer van businesscoaches uit mijn netwerk en ondernemers die ik ken het advies gekregen dat ik veel commerciëler en agressiever moet zijn. En dan ook met meer titels en teksten die in het verkoopjargon hierboven horen.

Maar dat past niet bij mij en zal ook nooit bij mij passen. Want zo ben ik niet en zo wil ik ook niet zijn. Misschien chargeer of overdrijf ik het of moet ik het zo niet zien. Maar ik zie het toch vaak als snel willen scoren, gouden bergen beloven en anderen lekker maken met iets waar ik vraagtekens bij zet.

Voorbeelden zijn o.a. de slimme inzet van AI/ChatGPT en Marketing Automation. En de inzet van slimme tools die hier jouw werk uit handen nemen en de leads laten binnen stromen.

En gelukkig ken ik veel meer ondernemers en bedrijven die daar ook zo over denken. Waar ik dan ook vaak natuurlijk meer klik mee heb!

Een paar titels die er ongeveer zo uitzagen:

  • Wij laten jouw omzet op LinkedIn in mum van tijd stijgen!
  • Laat de leads via onze tool bij jou wekelijks binnenstromen zonder er bijna niets voor te hoeven doen!
  • AI neemt jouw werk uit handen en genereert content die jouw honderden leads opleveren!
  • Wil uw bedrijf ook tientallen tot honderden leads door ons geleverd krijgen?
  • Etc.

Misschien heb of ken jij ook nog van die mooie of geweldige titels van aanbiedingen?

Bottomline is LinkedIn natuurlijk ook erg interessant en kansrijk voor leads en klanten. En daar help ik met mijn bedrijf ook ondernemers en bedrijven mee door coaching, training en support.

Maar dan wel op mijn manier en de manier die bij die klant past. En daar wijk ik niet vanaf hoewel ik misschien kansen mis als ik het wel op die andere manier zou proberen en doen.

LinkedIn is in mijn ogen netwerken en verbinding zoeken. En mensen en bedrijven leren kennen door oprechte interesse en in gesprek te raken. En dan kan het zeker kansen bieden, ook voor leads en sales. Maar dat kost wel tijd en aandacht, daar moet je ook zelf in investeren als persoon en op een persoonlijke manier.

Nogmaals, ieder zijn ding en doe vooral waar je goed in bent en plezier in hebt. Maar bij die gouden bergen, het snel willen scoren en het lekker maken met meer leads en omzet zet ik wel vraagtekens bij!

Hoe kijk jij hier tegenaan?

Hartelijke groet,

Anton

Afbeelding met tekst, persoon, hand, kunst

Automatisch gegenereerde beschrijving

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download hier mijn LinkedIn e-book met tips

Een verzameling van tips en adviezen over het inrichten en inzetten van LinkedIn profiel, pagina en het gebruik van LinkedIn.

Schrijf je in voor een LinkedIn training of voor coaching

Heb jij interesse in een persoonlijke 1 op 1 coaching LinkedIn? Of in een incompany LinkedIn training voor jouw bedrijf of afdeling?