Kom jij er ook niet aan toe om op LinkedIn actief te zijn?

Rare vraag misschien vanuit mijn rol en ervaring en ik kan hier natuurlijk ontkennend op antwoorden. Ik kom er wel aan toe, sterker nog, het zou vreemd zijn als ik er niet aan toe kom, niet?

Wat ik hier probeer aan te geven is dat dit in mijn ogen de meest lastige uitdaging is voor heel veel LinkedIn leden. Ik heb dit nu een aantal jaren intensief gevolgd en aan alle klanten, cursisten en bekende netwerkcontacten gevraagd of gecheckt. En ik durf te zeggen, men komt er vaak niet (meer) aan toe!

Het is en blijft namelijk een hele klus om met jouw LinkedIn profiel ook daadwerkelijk actief te zijn, niet? Vraag jezelf maar eens af wanneer:

  1. Jij je inlog (wachtwoord) nog wel weet?
  2. Jij jouw profiel nog eens goed hebt bekeken of geactualiseerd?
  3. Gecheckt hebt of je nog nieuwe connectieverzoeken hebt ontvangen?
  4. Een nieuw contact met een connectieverzoek hebt uitgenodigd?
  5. Gekeken wie jouw profiel heeft bekeken?
  6. Je berichten in je tijdlijn eens goed gelezen?
  7. Op een bericht gereageerd hebt?
  8. Zelf een bericht hebt gepubliceerd?
  9. Je inbox in LinkedIn hebt bijgewerkt?
  10. Etc.

En zo zijn er nog wel wat handelingen en acties die je op LinkedIn kunt oppakken en uitvoeren. Maar als het al niet lukt om bovenstaande te doen dan zal een verdieping ook niet gebeuren. En haal je dus niet de kansen uit LinkedIn. Kansen die voor jou persoon of bedrijf juist belangrijk zijn.

Ik snap dat dit veelal te maken heeft met tijdgebrek. Of geen prioriteit. Vaak vervaagt de kennis of weet je het niet meer precies. Misschien denk je er niet eens meer aan. Vind je het niet meer belangrijk. Of word je geleefd door de waan van de dag. Geldt dit ook voor jou?

Je bent echt niet de enige, ik schat dat zeker de helft van iedereen die ik met LinkedIn geholpoen of gesproken heb hier (bijna) niet aan toekomt. Misschien nog wel meer.

Geldt dit ook voor jou?

Mijn advies is om het gebruik wekelijks te spreiden. Plan elke dag 10 minuten in je agenda om op LinkedIn in te loggen. En de bovenstaande zaken/acties eens op te pakken. Het is aan te bevelen dit via de LinkedIn webversie op je laptop of desktop te doen. Maar je kunt ook de LinkedIn app op je mobiel en tablet gebruiken. Dat maakt het wellicht makkelijker en sneller om die 10 dagelijkse minuten te pakken!

Meer aandacht en tijd is natuurlijk aan te raden maar dat heeft te maken met je behoefte en doelstellingen. Of zelfs urgentie. Ga er ook eens goed voor zitten om alles bij te werken en weer op te pakken. Blok eens één of twee uur in je agenda, geeft het dus aandacht en prioriteit.

Succes en hou vol.

Groetjes,
Anton

Ps.: mocht je nog een keer een LinkedIn opfris-of herhaalsessie willen, ik hoor het graag.

#linkedin #netwerken #athoning

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download hier mijn LinkedIn e-book met tips

Een verzameling van tips en adviezen over het inrichten en inzetten van LinkedIn profiel, pagina en het gebruik van LinkedIn.

Schrijf je in voor een LinkedIn training of voor coaching

Heb jij interesse in een persoonlijke 1 op 1 coaching LinkedIn? Of in een incompany LinkedIn training voor jouw bedrijf of afdeling?