Jouw LinkedIn profiel is meer toekomst dan verleden!

En dat vraagt om een andere mindset en aanpak!

LinkedIn is voor werkzoekenden natuurlijk een krachtig platform om in beeld te komen bij werkgevers. Niet alleen als ze vacatures hebben maar ook als je daar graag in beeld wilt komen omdat je daar misschien zou willen werken. Tegenwoordig is bijna elke werkgever wel op zoek naar nieuwe mensen en aanwinsten, niet?

De laatste jaren lees en hoor ik steeds meer over het afwijken van de reguliere sollicitatieprocedure. Het reageren op vacatures met je cv en motivatiebrief. Men zoekt naar manieren en methodes om op een vlotte en spontane manier met werkzoekenden in contact te komen. Vaak lees ik ook op een meer persoonlijke en laagdrempelige manier.

Wellicht ken je de speeddates waar werkgevers en werkzoekenden elkaar op een informele wijze ontmoeten. Of werkgevers organiseren een open huis of inloop waar je langs kunt komen en in gesprek raakt. Veel werkgevers gaan zelf proactief op zoek en zoeken zelf naar nieuwe kandidaten. Ze gaan jou als werkzoekende benaderen i.p.v. dat jij als werkzoekende actie moet ondernemen. En dat gebeurt ook heel vaak op LinkedIn.

Daarom wordt jouw eigen LinkedIn profiel natuurlijk steeds belangrijker. Ook in combinatie met je activiteiten op LinkedIn. Maar jouw profiel is de basis, dat is jouw visitekaartje.

En werkgevers en recruiters kijken steeds meer op een andere manier naar jouw profiel. Niet meer als een cv en niet zozeer in het verleden. Denk bijvoorbeeld aan Open Hiring waar dus vooral jouw vaardigheden en competenties het belangrijkste zijn. In combinatie met jouw kwaliteiten en talenten. Ook las ik iets over het matchen op skills (vaardigheden) wat steeds belangrijker wordt.

Men kijkt dus vooral naar het heden en de toekomst. En niet naar het verleden. Waar sta jij op dit moment en waar wil jij naar toe? Dat is veel belangrijker dan wat je allemaal hebt gedaan en gepresteerd. En dat vind ik persoonlijk een zeer goede ontwikkeling.

Daarom is jouw LinkedIn profiel nog belangrijker geworden. Vooral als je op zoek bent of open staat voor een nieuwe baan of werk. En eigenlijk moet je proberen om een andere mindset aan te nemen. Laten zien waar jij intrinsieke motivatie ligt van waar je nu goed in bent en wat je graag wilt doen. Waar jij iets voor een bedrijf kunt betekenen. En dat kan een hele andere richting of voorkeur zijn dan wat je pakweg de laatste 5, 10 of 20 jaar hebt gedaan!

Stel je daarvoor ook open, probeer die omslag te maken. Mits je natuurlijk op zoek bent en ook echt iets anders wilt. Of wellicht zoek je nog in dezelfde richting maar wil jij je hierdoor veel meer onderscheiden.

Ik ben zelf een praktijkvoorbeeld. Ik heb dit in 2012/2013 zelf ook al gedaan. Ik ben toen qua werk en functie heel iets anders gaan doen dan wat ik 20 jaar had gedaan. En daar mijn LinkedIn profiel en activiteiten op ingericht en ingezet.

Want daar werden mijn vaardigheden en competenties in combinatie met mijn kwaliteiten en talenten veel belangrijker. Een andere mindset aannemen en jouw intrinsieke motivatie richten op een ander doel. Op ander werk dus. En nu begint dit steeds belangrijker te worden. Dat vind ik wel mooi om zie zien.

Dus kijk vooral naar je eigen mindset en motivatie. En laat dit ook echt terugkomen in jouw LinkedIn profiel en activiteiten. Mijn advies is om hier bijvoorbeeld ook zelf een sterke bijdrage of zelfs artikel over te posten. Op LinkedIn natuurlijk 😊

Hartelijke groet,
Anton

#profiel #werkzoekend #werkgever #skills #vaardigheden #linkedin #athoning #athoninglinkedintips

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download hier mijn LinkedIn e-book met tips

Een verzameling van tips en adviezen over het inrichten en inzetten van LinkedIn profiel, pagina en het gebruik van LinkedIn.

Schrijf je in voor een LinkedIn training of voor coaching

Heb jij interesse in een persoonlijke 1 op 1 coaching LinkedIn? Of in een incompany LinkedIn training voor jouw bedrijf of afdeling?