Je (LinkedIn) netwerk is veel groter dan je denkt!

Onderwerp: Je (LinkedIn) netwerk is veel groter dan je denkt!

Een paar weken geleden gaf een teamgenoot van de DMW-groep aan dat hij niet had gedacht dat zijn netwerk zo groot zou zijn. En dat door het activeren en verbinden op LinkedIn ook vele nieuwe gesprekken ontstonden. Dat is mooi om te horen en voor mij een bevestiging dat dit zo krachtig werkt.

Ook al heb je lang bij dezelfde organisatie gewerkt, dan nog zal blijken dat veel ex-collega’s hele interessante netwerkcontacten kunnen zijn. Of wellicht wel ingangen voor je willen creëren. Steek daar dan ook energie in, maak daar tijd voor vrij en pak het op.

Je (LinkedIn) netwerk is veel groter dan je denkt!

Je (LinkedIn) netwerk is veel groter dan je denkt!

Kijk eens verder naar andere functies in organisaties of bij bedrijven die je hebt vervuld. Of als ondernemer naar de klanten die je hebt mogen helpen. Of relaties die je al langer kent.

Ook het bezoeken van bijeenkomsten of het lidmaatschap van business- en netwerkverenigingen kunnen bijdragen aan het opbouwen of versterken van je contacten. Hiervan zal een groot deel ook op Linkedin zitten, wellicht ook actief zijn.

En hoewel LinkedIn wordt gezien als een zakelijk professioneel netwerk kunnen natuurlijk ook mensen en bedrijven uit je persoonlijke en privé omgeving weleens hele interessante en welkome netwerkcontacten zijn. Mogelijk dat zelfs je buurman, nicht of tennismaat net dat contact is waar kansen liggen.

Omdat iedereen een eigen netwerk heeft. En dat netwerk van die andere bekende persoon kan weer nieuwe kansen bieden en geven. Ik zeg altijd het versterken of verstevigen van je directe contacten kan perspectief bieden. Of misschien wel deuren openen. Op LinkedIn dus je 1e graad connecties.

Maar kijk vooral wat daarachter zit. Wat voor netwerk heeft jouw directe (1e) contact. En zitten daar personen in die voor jou interessant kunnen zijn. Op LinkedIn de 2e graad connecties genoemd. Richt daar eens je pijlen op, laat je verrassen.

LinkedIn als een sneeuwbal of olievlek. Het wordt niet voor niets de kracht van je 2e graad netwerk genoemd. Ik durf dan ook te stellen dat je netwerk veel groter en diverser is dan je denkt, niet?

Als je LinkedIn slim en sterk inzet, creëer je kansen!

Hartelijke groet,
Anton

Klik hier voor mijn andere blogartikelen…

athoning blogartikelen linkedin en social media
#linkedin #blogs #athoning #online #meerwaarde #wijchen #nijmegen #gelderland

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download hier mijn LinkedIn e-book met tips

Een verzameling van tips en adviezen over het inrichten en inzetten van LinkedIn profiel, pagina en het gebruik van LinkedIn.

Schrijf je in voor een LinkedIn training of voor coaching

Heb jij interesse in een persoonlijke 1 op 1 coaching LinkedIn? Of in een incompany LinkedIn training voor jouw bedrijf of afdeling?