Kijk uit met het importeren van je contacten uit je adresboek in LinkedIn!

Onderwerp: Importeren van je contacten uit je adresboek in LinkedIn!

Ergernis!

Al jaren een grote ergernis en verraderlijke optie op LinkedIn. Het (onbewust) importeren van je e-mail adresboek contacten of je mobiele telefoonboek contacten. Iets wat vaak onbedoeld en onbekwaam gebeurt. En vaak zijn de rapen dan al gaar!

Je kunt beide namelijk via de LinkedIn website en app importeren in je LinkedIn profiel. Zojuist zelf nog eens even gecheckt met mijn eigen adresboeken in mijn LinkedIn profiel.

En er strikt op gelet dat ik ze geen uitnodiging stuur, dat is een linke stap omdat dit niet beheersbaar en overzichtelijk is. En al helemaal niet persoonlijk. Dus was ik extra alert.

Ervaring!

En dan zie ik kort daarna dat ik toch zelf ook de mist in ben gegaan! Ik weet bijna zeker dat ik niet heb gekozen om geïmporteerde contacten uit te nodigen. En toch zijn er standaard connectieverzoeken verstuurd, in dit geval naar een aantal van mijn Gmail contacten. Ik had namelijk een export gedaan van alle contacten en het zo kunnen verifiëren. Dus kan ik uit eigen hand en ervaring nu zeggen dat het inderdaad linke soep is, niet ?

Hoewel het mij ook weer een aantal nieuwe connecties heeft opgeleverd. Omdat er toch nog een aantal zijn die gewoon accepteren. En die zitten nu in mijn netwerk, daarmee is er een connectie. Je kunt het dus ook van de positieve kant bekijken.

Nu staan deze onder Mijn Netwerk (Contacten) zodat ik deze nog eens rustig en kritisch door kan lopen. Overigens kun je deze weer allemaal verwijderen onder de Beheer button rechts. Maar pas op, weet dus ook hier wat je doet!

Maar veel van jouw e-mail en telefooncontacten zitten helemaal niet op LinkedIn, oeps! Ze kennen het misschien niet eens of willen het helemaal niet. Dan ga je wel nat als je die opeens ongevraagd een standaard LinkedIn uitnodiging stuurt, niet?

En ik ken diverse netwerkcontacten en connecties op LinkedIn die dit overkomen is. Onbewust en onbedoeld. Maar het is wel gebeurd en dus wel realiteit. En daar waren ze op zijn zachtst gezegd niet blij mee, ik dus ook niet!

Onduidelijk!

Importeren van je contacten uit je adresboek in LinkedIn!

Waarom dit artikel? Omdat ik onlangs in een LinkedIn workshop weer een aantal deelnemers had die hier vragen over hadden. En niet precies wisten waar die contacten vandaan kwamen en wat er mee te doen. En let op, onder Mijn Netwerk worden ze contacten genoemd. Geen connecties. Dat zijn ze namelijk (nog) niet. En wellicht worden ze dat ook niet of nooit. Op een paar na misschien.

Waarom dit artikel nog meer? Omdat ik er dus net zelf ook tegenaan ben gelopen door het uit te testen.

Het blijft dus linke soep, kijk er dus mee uit. Wees alert en let op wat je precies doet en waar je op klikt. Heb je er geen goed gevoel bij of te weinig kennis en affiniteit dan is het zeer af te raden. En al helemaal niet doen als je zelf geen flauw benul hebt wat je nu precies aan het doen bent!

Je kunt je afvragen of LinkedIn deze optie er niet gewoon uit moet slopen. Velen zullen hem niet missen of toejuichen dat dit niet meer kan. Een enkeling zal het een groot gemis vinden omdat ze daar nog kansen zagen!

Net als bij Dirk, een deelnemer aan mijn LinkedIn workshop. Die had zijn mobiele contacten toegevoegd en kwam een hoop tennismaatjes tegen. Die kent hij goed en had hij nog niet als connectie. Dus hup, toevoegen maar. De kans is dus groot dat Dirk de komende weken op zijn tennisclub heel vaak aan LinkedIn wordt herinnerd, niet Dirk ?

Als je LinkedIn slim en sterk inzet, creëer je kansen!

Hartelijke groet,
Anton

Klik hier voor mijn andere blogartikelen…

athoning blogartikelen linkedin en social media
#linkedin #blogs #athoning #online #meerwaarde #wijchen nijmegen gelderland

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download hier mijn LinkedIn e-book met tips

Een verzameling van tips en adviezen over het inrichten en inzetten van LinkedIn profiel, pagina en het gebruik van LinkedIn.

Schrijf je in voor een LinkedIn training of voor coaching

Heb jij interesse in een persoonlijke 1 op 1 coaching LinkedIn? Of in een incompany LinkedIn training voor jouw bedrijf of afdeling?