Open LinkedIn sessies

Regelmatig zie ik bij gebruikers dat zij nog een aantal LinkedIn sessies (inlog) open hebben staan. En sommige daarvan zijn niet herkenbaar, traceerbaar of wenselijk. Dus geef ik het advies om ze allemaal een keer af te sluiten. En ook om dit regelmatig eens te checken. Je wilt natuurlijk niet dat iemand met jouw LinkedIn account aan de slag kan gaan, niet?

Voor velen is dit niet alleen onbekend maar ook een eyeopener. Soms staan er namelijk zoveel sessies open dat ze ervan schrikken. En ook blij zijn hierop gewezen te worden. Sluit LinkedIn dan ook altijd juist en veilig af via de reguliere manier via IK en Afmelden.

Om je openstaande sessie te checken ga je naar je Instellingen en Privacy, onder je Ik button in de menubalk. Kies daar Aanmelding en beveiliging en “Waar u bent aangemeld”.

Hoeveel actieve sessies heb je?
Zijn die voor jou herkenbaar en traceerbaar?

Zo niet, sluit deze dan af via Afmelden. Misschien is het nog beter om je een keer voor alle sessies af te melden. En op je eigen device/apparaten (laptop, desktop, tablet en mobiel) even opnieuw in te loggen in LinkedIn. Dan weet je zeker dat alles weg is en je met een schone lei begint.

Ik hoop dat dit je meer bewust maakt van de veiligheidsrisico’s en het veilig gebruiken van LinkedIn. Je zult niet de enige zijn die hier tegenaan loopt, ik heb zelfs meegemaakt dat gebruikers zo’n 15 tot 20 sessies open hadden staan. En sommige al jaren oud!

Ik ben wel benieuwd hoeveel sessies jij open hebt staan. En of je verrast was. Als je wilt kun je het hieronder aangeven.

Overigens kun je het veiliger instellen door een dubbele verificatie (tweestapsverfificatie) via mail en mobiel in te stellen. Die optie zit er overigens net onder (in het menu bij Aanmelding en beveiliging).

Keep it safe, stay safe.

Hartelijke groet,
Anton

Als je LinkedIn slim en sterk inzet, creëer je kansen!

Klik hier voor mijn overige LinkedIn tips.

Klik hier voor mijn bedrijfspagina van atHoning.

athoning linkedin support

#linkedin #training #coaching #athoning #workshop #online #meerwaarde #wijchen #nijmegen #gelderland #zuidoostnederland #maasenwaal #werkzoekenden #ondernemers #studenten #werkgevers #werknemers #loopbaan #baan #klant #doelgroep #vacature #solliciteren #marketing #sales #werving #acquisitie #netwerken #socialmedia

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download hier mijn LinkedIn e-book met tips

Een verzameling van tips en adviezen over het inrichten en inzetten van LinkedIn profiel, pagina en het gebruik van LinkedIn.

Schrijf je in voor een LinkedIn training of voor coaching

Heb jij interesse in een persoonlijke 1 op 1 coaching LinkedIn? Of in een incompany LinkedIn training voor jouw bedrijf of afdeling?