Heb jij op LinkedIn al aanbevelingen ontvangen?

Onderwerp: Heb jij op LinkedIn al aanbevelingen ontvangen?

De LinkedIn aanbevelingen zitten redelijk ver naar onder als je door je (of ander) profiel heen scrolt. Jammer eigenlijk want zo zie je ze minder snel!

De aanbevelingen zijn onderverdeeld in ONTVANGEN en GEGEVEN. M.a.w. je kunt zelf aan iemand om een aanbeveling vragen maar er ook eentje (spontaan) weggeven. Volgens mij gebeurt dat laatste nog vrij weinig, ik kom namelijk zelden cursisten of klanten tegen die dit doen.

Een aanbeveling is een goed woordje voor iemand doen. En dan wel graag voor iemand die je goed kent of die jou goed kan beoordelen. Want het is een persoonlijke feedback van iemand die jouw ervaring, hulp, kennis, advies of ondersteuning op prijs heeft gesteld. Ervan uitgaande dat een aanbeveling positief is, ik kom eigenlijk nooit negatieve reacties tegen. Logisch ook want als je die zou ontvangen kun je ze niet accepteren en niet zichtbaar maken.

Heb jij op LinkedIn al aanbevelingen ontvangen?

Aanbevelingen zijn namelijk een zeer krachtige methode om positief in beeld te komen en zelfs beter gevonden te worden. En ik zie dat veel mensen dit of niet gebruiken of niet kennen. Dit wellicht ook onderschatten.

Ken jij iemand in je netwerk die een goed woordje voor je wil doen dan schroom niet deze persoon dat ook te vragen. Dat kan via Linkedin, dat is een optie die je zeker meer moet gaan inzetten. Het wordt door LinkedIn ook gewaardeerd, je wordt hoger in de ranking en zoekresultaten meegenomen.

Vraag er ook gewoon om, laat die Hollandse bescheidenheid varen. Kom uit je comfort zone, op Internet draait alles om positieve aandacht en sterk opvallen. En daar kun je met de LinkedIn aanbevelingen prachtig op inspelen.

Bij het vragen/geven van een aanbeveling is het verplcht om de (werk)relatie met jouw 1e graad contact en je functie te selecteren. Daarna kun je een persoonlijke boodschap meegeven en om die aanbeveling vragen.

Jouw direct contact/connectie krijgt het verzoek in zijn inbox en kan daar op de link klikken en zijn aanbeveling invullen. Deze wordt naar jou retour gestuurd waarna jij deze in je inbox ontvangt en kunt openen en bekijken. Je kunt deze dan toevoegen aan je profiel of ander een herziening aanvragen. Of gewoon niets doen en sluiten.

Ik zou zeggen, ga er mee aan de slag. Vraag eens om een paar aanbevelingen, wacht er niet mee en doe het gewoon. Er zijn toch zeker wel een paar hele goede connecties die jou willen helpen, niet?

Als je LinkedIn slim en sterk inzet, creëer je kansen!

Hartelijke groet,
Anton

Klik hier voor mijn overige LinkedIn tips.

Klik hier voor mijn bedrijfspagina van atHoning.

athoning linkedin support
#linkedin #trainer #coach en #support #anton #honing #wijchen #nijmegen #gelderland

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download hier mijn LinkedIn e-book met tips

Een verzameling van tips en adviezen over het inrichten en inzetten van LinkedIn profiel, pagina en het gebruik van LinkedIn.

Schrijf je in voor een LinkedIn training of voor coaching

Heb jij interesse in een persoonlijke 1 op 1 coaching LinkedIn? Of in een incompany LinkedIn training voor jouw bedrijf of afdeling?