Geef jij op LinkedIn ook weleens een plusje weg?

Onderwerp: Geef jij op LinkedIn ook weleens een plusje weg?

Een wat Anton? Ja, een plusje!

Je kent ze wel, mensen die opeens je vaardigheden/skills onderschrijven terwijl je ze niet eens kent. Ik heb het nu een enkele keer gehad en zit dan altijd in een soort spagaat. Aan de ene kant leuk en welkom maar aan de andere kant ook weer raar en geforceerd. Is het LinkedIn onderschrijven dus een onzin of kans?

Het onderschrijven (endorsen) van je vaardigheden (skills) vind ik een ondergesneeuwd kindje in je profiel. De meerderheid is hier niet mee bezig, soms kennen ze het niet eens. En als ze ervan de hoogte zijn en zelf hun vaardigheden hebben toegevoegd dan gebeurt er eigenlijk niet veel mee.

Als je de vaardigheden hebt toegekend probeer dan ook onderschrijvingen te verkrijgen. Je kunt overigens maximaal 50 toekennen dus pak die kans ook. Alleen al voor je vindbaarheid (keywords) interessant!

Een andere tip is om op je ranking of volgorde van weergave te letten. Zet de voor jou de 3 meest krachtige vaardigheden bovenaan in de lijst (vastpinnen). Daardoor zijn ze beter te vinden.

Onderschrijvingen kunnen spontaan door iemand gegeven worden, dat is natuurlijk erg waardevol. Maar vaak moet je er zelf moeite voor doen, gewoon om gaan vragen. Wees hierin niet te bescheiden, het is een interessante en sterke manier om je sterker te profileren. En daar gaat het om, positief en krachtig opvallen. Is het LinkedIn onderschrijven dus een onzin of kans? Ik ga dus voor een kans!

Als je LinkedIn slim en sterk inzet, creëer je kansen!

Hartelijke groet,
Anton

Klik hier voor mijn overige LinkedIn tips.

Klik hier voor mijn bedrijfspagina van atHoning.

athoning linkedin support
#linkedin #trainer #coach en #support #anton #honing #wijchen #nijmegen #gelderland

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download hier mijn LinkedIn e-book met tips

Een verzameling van tips en adviezen over het inrichten en inzetten van LinkedIn profiel, pagina en het gebruik van LinkedIn.

Schrijf je in voor een LinkedIn training of voor coaching

Heb jij interesse in een persoonlijke 1 op 1 coaching LinkedIn? Of in een incompany LinkedIn training voor jouw bedrijf of afdeling?