En de knop is om?

In 2013 gaf ik mijn eerste LinkedIn training voor een aantal werkzoekenden uit mijn netwerk. In het wijkgebouw bij mij in Wijchen-Zuid. Daarna een aantal LinkedIn workshops bij netwerkgroepen en voor familie en vrienden. Allen kosteloos om mijn visie en aanpak te toetsen en veel vlieguren te maken. Totdat ik in april 2014 bij de KvK heb ingeschreven en met atHoning begon. Als zelfstandig ondernemer en voortaan voor betaalde opdrachten. En in 2014 al vrij snel enkele klanten mocht begroeten voor een LinkedIn training en coaching. En eigenlijk breder door ook LinkedIn advies en beheer aan te bieden. Nog steeds overigens.  

Mijn businessplan, mijn vlieguren en mijn eerste periode als ondernemer en trainer waren voor mij een bevestiging dat ik fysieke, offline trainingen wil verzorgen. Met nadruk op LinkedIn omdat netwerken en verbinden mij ligt en mijn voorkeur heeft. En ik geloof ook in Social Selling, nu 7 jaar later merk je toch dat je een aardige naam en reputatie hebt opgebouwd. Ik ben iemand die graag kennis deelt en mensen helpt. En inmiddels ook een mooi netwerk heb opgebouwd met vele ambassadeurs, tevreden klanten en relaties. Daar ben ik trots op en dat is voor mij een bevestiging dat mijn aanpak werkt. En Social Selling bij mij past.

Maar toch knaagde er al die jaren iets. En het bleef maar zweven. Achteraf merkte ik ook dat ik het naar de achtergrond had gedrukt. Zoals je weet geloof ik in online kansen en is online meerwaarde niet voor niets mijn slogan. En mijn voorkeur en streven was vooral om offline bedrijven en particulieren te helpen om online beter en sterker in te gaan zetten.

Offline en fysiek omdat ik een type ben dat graag met mensen omgaat. Ik heb al vaak teruggekregen dat ik een mensenmens ben. Ik weet dat dit een beetje een populaire, abstracte term is. Maar dit komt omdat ik laagdrempelig en behulpzaam ben. Maar ook vriendelijk, respectvol en enthousiast. Dat is natuurlijk prachtig maar daar heb je minder aan als ik ook niet gedreven en deskundig ben. En dit is in hoofdlijnen de rode draad wat ik uit aanbevelingen en feedback terugkrijg. En waar ik natuurlijk erg trots op ben. Zelf wil ik daar nog de termen praktisch en productief aan toevoegen, ik ben iemand die voor resultaat gaat.

En daarom blijf ik mij ook aanbieden voor offline fysieke ondersteuning met Social Media en vooral LinkedIn. Want LinkedIn heeft mij in 2013 gegrepen omdat ik toen boventallig werd bij de Rabobank. Netwerken en verbinden deed ik al, toen ging ik het ook online concreet vormgeven. Trainen en coachen deed ik ook al. En omdat ik het prachtig vind om mijn kennis en vaardigheden over te dragen was de combinatie geboren. Trainer/coach LinkedIn, dat werd mijn roeping. Maar ook adviseren en beheren vind ik leuk en interessant, daarom ben ik ook actief op het gebied van Linkedin, Social Media en Content beheer.

Maar waarom dan geen online trainingen? Dat is wat ik dus vooruit had geschoven en geparkeerd. Dat is wat knaagde en bleef zweven. Een belangrijke reden was dat mijn eerste ervaring met het opbouwen van online trainingen zeer teleurstellend was. Ik heb daar zelfs een opleiding voor gevolgd en getracht vorm te geven. Maar het werkte niet en ik vond het te complex. Daar heb ik een flinke deuk opgelopen.

Een andere reden was dat ik dus niet echt een geschikte partij of partner vond om het mede vorm te geven en aan te bieden. Zowel qua vormgeving, inhoud en kosten. Hierdoor bleef ik het ook uitstellen. Ook de invulling van zo’n online training bleek een struikelblok en reden tot uitstel. Ik ben geen voorstander van lange video’s of Webinars. Dat heb ik inmiddels wel ervaren door de afgelopen jaren tientallen en misschien wel honderd zelf gevolgd te hebben. Dat is niet mijn ding!

En toen kwam Corona! Boem, dat hakte er flink in en daardoor ben ik flink teruggevallen. Logisch als je jezelf ook grotendeels aanbiedt met fysieke offline ondersteuning. Trainingen, coaching en presentaties op locatie vielen zo goed als stil op een enkele uitzondering na. Hoog tijd voor bezinning en eens goed in de spiegel te kijken!

Maar ook de wereld van internet en digitalisering speelt een rol. Dit wordt steeds belangrijker en dominanter. Zie nu ook de opkomst van het thuiswerken en de kansen met Social Media en specifiek LinkedIn. Waar tegenwoordig nieuwe banen en klanten worden gevonden. Daar speel ik op in.

Ik heb zelf heel lang in de ICT gewerkt dus volg het op de voet. En heb ook affiniteit met Internet. De jeugd en jongeren groeien daarmee op, dat zie ik al bij mijn zoons. En ook bij workshops die ik voor studenten heb verzorgd. Zij ademen bijna online ?

Ook door gesprekken met diverse personen, zowel privé als zakelijk, kwam naar voren dat het anders moet. Ook de concurrentie zit niet stil dus ook hier moest ik rekening mee houden en op inspelen.

En daarom moest het roer om. Of niet zozeer het roer omdat ik beide ga aanbieden. Online en offline trainingen. Dus zie ik het meer als de knop om. En ik heb die knop omgezet. Ik heb in mei een partner gevonden waar ik mijn online trainingen ga faciliteren. Tot op heden heb ik daar een goed gevoel bij en krijg ik hier veel energie van. De samenwerking is uitstekend en ik merk dat het ook een boost geef aan mijn eigen ontwikkeling. En niet te vergeten ook de intensieve en prettige samenwerking met mijn webbouwer. Die in dit verhaal erg belangrijk is om mijn aanbod vorm te geven. Continu verbeteren, elke dag blijven leren. Stilstand is achteruitgang, niet?

De afgelopen maanden heb ik dus keihard gewerkt en gezwoegd aan het opzetten, bouwen en aanbieden van mijn online trainingen LinkedIn. Inmiddels zijn er een paar gereed maar ben ik nog aan het finetunen. En ook bezig met het uitbreiden van mijn pakket en aanbod. Omdat ik LinkedIn wil aanbieden voor zowel particulieren als bedrijven. Ik heb de afgelopen jaren ondernemers, bedrijven, zzp’ers, werkzoekenden, werknemers en studenten geholpen. Met LinkedIn oftewel het slim en sterk inzetten van LinkedIn voor hun doelstellingen.

En de knop is dus om, we gaan ook op volle kracht online trainingen aanbieden. Waardoor mijn LinkedIn pakket breder en sterker is geworden. Binnenkort ga ik het flink promoten en mijn netwerkcontacten benaderen.

Hartelijke groet

Anton

“online meerwaarde voor bedrijven en particulieren”
(en nu met online en offline trainingsaanbod ?

#linkedin #training #coaching #athoning #workshop #online #meerwaarde #wijchen #nijmegen #gelderland #zuidoostnederland #maasenwaal #werkzoekenden #ondernemers #studenten #werkgevers #werknemers #loopbaan #baan #klant #doelgroep #vacature #solliciteren #marketing #sales #werving #acquisitie #netwerken #socialmedia

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download hier mijn LinkedIn e-book met tips

Een verzameling van tips en adviezen over het inrichten en inzetten van LinkedIn profiel, pagina en het gebruik van LinkedIn.

Schrijf je in voor een LinkedIn training of voor coaching

Heb jij interesse in een persoonlijke 1 op 1 coaching LinkedIn? Of in een incompany LinkedIn training voor jouw bedrijf of afdeling?