Die ziet er heel anders uit dan op zijn LinkedIn profielfoto!

Onderwerp: Die ziet er heel anders uit dan op zijn LinkedIn profielfoto!

Ik herken die persoon op de foto helemaal niet!
(I.v.m. privacy deel ik geen profielfoto’s van anderen!)

Het valt me steeds meer op, mensen die op LinkedIn een oude of gedateerde profielfoto gebruiken. En dus een mooi onderwerp om hier eens op in te gaan.

Een profielfoto op LinkedIn is onmisbaar en vaak doorslaggevend voor contact. Daarom juich ik een profielfoto ook toe, je wordt daardoor gewoon veel vaker bekeken. En nog belangrijker, men neemt je serieus.

Maar zorg dan ook voor een foto die laat zien hoe je nu werkelijk bent. En hoe je er nu uitziet. Want soms zie ik foto’s waarvan je al bijna kunt raden dat deze gedateerd zijn. Dat haal je o.a. uit de profielteksten. Of gewoon omdat je die mensen kent!

Het is zelfs zo dat ik mensen leer kennen waarbij je direct kunt zien dat zijn of haar profielfoto gewoon niet meer van deze tijd is. Waarom blijft die oude profielfoto dan staan?

Die ziet er heel anders uit dan op zijn LinkedIn profielfoto!

Wellicht denk je er niet aan of ben je er niet mee bezig!
Misschien is het een drempel of zelfs schaamte!
Misschien heb je nog geen actuele aantrekkelijke foto!

Maar houd er dus rekening mee dat veel mensen dit zien en merken.

Het kan zelfs zo extreem zijn dat je het idee hebt met een ander van doen te hebben. Ik had laatst zo’n kennismaking met iemand via LinkedIn. Ik moest echt goed zoeken en kijken. Want ik ging twijfelen of het die persoon was waar ik mee had afgesproken. Die zag er echt heel anders uit, ook een heel stuk jonger! Dat vond ik best raar. Het valt met mij gewoon steeds meer op. Afgelopen week weer een keer bij een afspraak, die persoon leek wel ruim 20 jaar ouder!

Ken of herken je dat?

Als je LinkedIn slim en sterk inzet, creëer je kansen!

Hartelijke groet,
Anton

Klik hier voor mijn andere blogartikelen…

athoning blogartikelen linkedin en social media
#linkedin #blogs #athoning #online #meerwaarde #wijchen #nijmegen #gelderland

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download hier mijn LinkedIn e-book met tips

Een verzameling van tips en adviezen over het inrichten en inzetten van LinkedIn profiel, pagina en het gebruik van LinkedIn.

Schrijf je in voor een LinkedIn training of voor coaching

Heb jij interesse in een persoonlijke 1 op 1 coaching LinkedIn? Of in een incompany LinkedIn training voor jouw bedrijf of afdeling?