Ik ken jou niet dus voeg ik je ook niet toe!

De afgelopen jaren heb ik dit zelf al vaker meegemaakt. En ook via mijn vakgenoten of netwerkcontacten gehoord en gelezen. Krijg net nog een mailing van iemand die dit ook aangeeft. Mensen (gebruikers) op LinkedIn die alleen mensen toevoegen die ze persoonlijk kennen of ontmoet hebben. Meestal ook fysiek ontmoet, in levenden lijve dus.

En aan de ene kant snap ik dat ook. Het is een bewuste keuze en strategie. Mogelijk ook een veilige. Maar aan de andere kant snap ik het ook weer niet. Of vind ik het in ieder geval erg jammer. Omdat je in mijn ogen dan veel kansen laat liggen.

Zoek de nieuwe interessante contacten op!

Netwerken wordt steeds belangrijker. Zowel offline maar vooral online. Waarbij de coronacrisis ook veel invloed heeft. Online is dan ook een mooie en sterke manier om je netwerk te versterken en uit te bouwen. Op die manier leer je nieuwe mensen kennen die wellicht ook iets voor jou kunnen of willen betekenen. Nog los van het feit dat je jouw netwerk op die manier slim uitbreidt. Want LinkedIn kun je zien als een olievlek, jouw bestaande en nieuwe netwerkcontacten brengen weer een nieuw netwerk in beeld. Die nieuwe netwerken zijn voor jou bereikbaar.

En daar zie ik kansen liggen. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van je doelstelling en doelgroep. Ben jij op zoek naar klanten dan zijn nieuwe prospects en leads natuurlijk zeer interessant. Ben jij op zoek naar een nieuwe baan dan wil je in beeld komen bij werkgevers met of zonder vacatures. En bij de mensen die daar nu werken.

Dus ook al ken je iemand niet persoonlijk, overweeg toch om die connectie te maken. Pak die kans en kom in beeld. Maak contact. Mocht iemand je niet liggen, storen of hinderlijk actief zijn dan kun je altijd snel disconnecten, niet?

De missie van LinkedIn is om mensen met elkaar in contact te brengen en verbinden. Dat zijn toch niet alleen mensen die je (fysiek) kent, of?

Hartelijke groet,

Anton

#linkedin #connecten #netwerken #verbinden #athoning

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download hier mijn LinkedIn e-book met tips

Een verzameling van tips en adviezen over het inrichten en inzetten van LinkedIn profiel, pagina en het gebruik van LinkedIn.

Schrijf je in voor een LinkedIn training of voor coaching

Heb jij interesse in een persoonlijke 1 op 1 coaching LinkedIn? Of in een incompany LinkedIn training voor jouw bedrijf of afdeling?