Beheer en bekijk regelmatig je meldingen op LinkedIn!

Onderwerp: Beheer en bekijk regelmatig je meldingen op LinkedIn!

Iedereen die op LinkedIn actief is kent ze wel, de meldingen (notifications) uit je netwerk. De één vind het zeer interessant of welkom, de ander vindt het overdreven of irritant. Dit blijft natuurlijk een persoonlijke voorkeur en zoals ik ook altijd aangeef, mede afhankelijk van je doelstellingen.

Bekende meldingen zijn meldingen over jubilea, nieuwe banen en reacties op jouw updates. De meest bekende, en ook discutabele, is toch altijd de melding over de verjaardag!

Ik kan mij zeker voorstellen dat sommige mensen hier geen prijs op stellen of het zelfs irritant vinden. Een enkele keer tref ik een cursist of netwerkcontact die zich er ook grondig aan ergert.

Maar het woord “meldingen” zegt het al, het is een mededeling. Je hoeft er niet op te reageren en kunt het ook gewoon voorbij laten gaan. Wellicht selectief mee omgaan. Aan velen hoef je geen aandacht te geven. Maar er kan net een melding bij zitten die voor jou weleens heel interessant kan zijn, niet?

En ik ken ook veel mensen die dit wel waarderen of op prijs stellen. En ook bewust meenemen in hun activiteiten op LinkedIn. Zelfs mensen die het tot hun strategie rekenen. En ook bij dat laatste kan ik mij aansluiten, dat heeft ook mijn voorkeur.

Waarom? Omdat zo’n melding nieuwe informatie is en een nieuw contactmoment kan zijn. En LinkedIn is een zakelijk netwerk om met mensen in contact te komen en blijven. Of om ook gewoon je oprechte waardering uit te spreken.

Want een nieuw contactmoment, ook bij een felicitatie of reactie, kan een nieuw gesprek opleveren. Waarbij je al heel snel merkt of dit gesprek verder aanleiding geeft tot meer diepgang. Of misschien zelfs wel tot een mail, telefoon of een bakkie koffie!

Via je Instellingen&Privacy onder het tabblad Communicatie en de optie Meldingen per kanaal (Op LinkedIn) kun je in ieder geval veel meldingen beheren door ze Aan of Uit te zetten.

Bij de berichten in je eigen tijdlijn/feed kun je met de “drie puntjes”bij elk bericht nog wat invloed uitoefenen of je dit wel of niet wilt zien.

En natuurlijk bij de Meldingen zelf (Button Meldingen/Notifications) kun je ook per melding met deze “drie puntjes” je voorkeuren beheren.

Ik hoop dat je hiermee wat meer inzicht en grip op het fenomeen “Meldingen/Notifications” kunt en gaat krijgen. Zoals ik al aangaf, het is persoonlijk en afhankelijk van je doelstellingen.

Mijn advies, maak een bewuste keuze hoe hier mee om te gaan!

Dit kan dus ook met de LinkedIn app op je mobiel (de puntjes kunnen een pijltje zijn)!

Als je LinkedIn slim en sterk inzet, creëer je kansen!

Hartelijke groet,
Anton

Klik hier voor mijn overige LinkedIn tips.

Klik hier voor mijn bedrijfspagina van atHoning.

athoning linkedin support
#linkedin #trainer #coach en #support #anton #honing
#wijchen #nijmegen #gelderland

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download hier mijn LinkedIn e-book met tips

Een verzameling van tips en adviezen over het inrichten en inzetten van LinkedIn profiel, pagina en het gebruik van LinkedIn.

Schrijf je in voor een LinkedIn training of voor coaching

Heb jij interesse in een persoonlijke 1 op 1 coaching LinkedIn? Of in een incompany LinkedIn training voor jouw bedrijf of afdeling?