2019, een enerverend jaar waarbij verbinden het sleutelwoord is!

Hierbij wil ik even terugkijken naar het afgelopen jaar. Het was voor mij een enerverend jaar met verrassende ontwikkelingen en opmerkelijke samenwerkingen. En met nieuwe kansen.

Ondernemen
blijft keuzes maken en die keuzes kunnen soms goed en soms minder goed
uitvallen.

Samenwerking

Zo ben ik afgelopen jaar een samenwerking met een bedrijf aangegaan wat achteraf niet slim bleek te zijn. Hun strategie en werkwijze bleek totaal niet bij mij te passen. Dat gaf erg veel negatieve energie en na enkele maanden heb ik hier dan ook een punt achter gezet. Ondanks deze mindere ervaring heb ik hier weer enkele interessante dingen geleerd die ik nu mee kan nemen in mijn eigen strategie en aanpak.

Ook was ik aangesloten bij een netwerkgroep waar achteraf gezien de verwachtingen niet waargemaakt werden. Het koste te veel tijd en energie en leverde in verhouding veel te weinig op. Ook daar ben ik mee gestopt. Een positief effect hiervan is wel dat ik enkele hele interessante nieuwe contacten heb opgedaan. Waarbij ik met sommigen nog intensief contact heb en mogelijk nieuwe kansen kunnen geven.

Ook ben ik een nieuwe samenwerking aangegaan met een ondernemer uit Limburg. Wij gaan ons samen aanbieden op het gebied van Werving en Selectie voor MKB. Omdat ik daar de afgelopen jaren al aan heb mogen proeven en omdat wij samen hier nieuwe kansen zien. Binnenkort meer.

Onlangs ben ik ook lid geworden van een brancheorganisatie. Om mij daar als leverancier van diensten te profileren en aan te bieden. Ook hier heb ik weer enkele nieuwe interessante contacten opgedaan en zelfs onlangs via deze organisatie een ondernemer uit Noord-Holland als nieuwe klant mogen verwelkomen. Ik hoop dat dit ook weer nieuwe kansen geeft.

Klanten

Waar ik erg trots op ben is dat ik dit jaar weer nieuwe bedrijven als klant heb mogen begroeten. Zowel op het gebied van training, coaching en support LinkedIn maar ook met het beheer van Social Media. Er zijn nog veel bedrijven en mensen die hier kansen laten liggen. Daar ga ik komend jaar verder op inzetten en mezelf nog krachtiger aanbieden.

Verder wil ik nog twee nieuwe ondernemers (klanten) uit Brabant en Overijssel naar voren halen waar ik nu ook intensief mee samenwerk. Twee zeer ervaren ondernemers op twee totaal verschillende vakgebieden. En ook hele andere types dan mijzelf waar ik wel veel van kan leren. Met ook een andere eigen aanpak op het gebied van commercie en bedrijfsvoering. Maar waar ik een klik mee heb en door het samen sparren ook nieuwe kansen zie voor mijn bedrijf en diensten. Ik krijg hier ook veel energie van en denk dat dit weer nieuwe kansen gaat brengen.

Website

Een belangrijke stap hierbij is dat ik net mijn nieuwe website live heb gebracht. Na 5 jaar werd het tijd voor een nieuwe frisse look and feel. Deze website heb ik afgenomen bij een nieuwe webbouwer uit mijn directe omgeving. Ik zocht iemand waar ik een klik mee heb, daar hecht ik waarde aan. En waar ik meer mee kan sparren om er meer uit te halen.

Door deze stap ben ik ook gestopt met een samenwerking en partnership. Via dit bedrijf had ik ook mijn oude website afgenomen en gebruikte ik hun online tooling. Dat werkte nog steeds maar toch merkte ik dat ik vastliep en te afhankelijk werd. Dat was voor mij best een lastige beslissing omdat ik ruim 4 jaar met hen intensief en goed heb samengewerkt. Maar ook hier denk ik de juiste keuze gemaakt te hebben om door te pakken.

Resumé

2019 door athoning

2019 was voor mij dus een heel intensief en enerverend jaar met veel ontwikkelingen en nieuwe ervaringen. Over het algemeen gezien een positief jaar met nieuwe klanten, nieuwe samenwerkingen en nieuwe kansen. En soms pak het anders of minder goed uit dan je had gedacht. Ook daar leer je van en dat kan een gevolg zijn van keuzes die je maakt, niet?

In ieder geval heeft 2019 ook weer voor mij bewezen dat netwerken en verbinden iets is wat bij mij past. Ik ben niet zo’n type voor de koude acquisitie maar iemand die graag contacten legt door intensief te netwerken. Ik krijg vaak terug dat ik een mensenmens ben. Iemand die gelooft in het binden en verbinden van mensen en bedrijven. En ook in het matchen van mensen, kijken of ze elkaar kunnen helpen of iets voor elkaar kunnen betekenen.

Nieuwe contacten leveren ook business op. En via bestaande contacten kom je in beeld bij nieuwe contacten wat weer nieuwe kansen geeft. Daar geloof ik sterk in en ook dat heb ik afgelopen jaar mogen ervaren.

Online netwerken
blijft dus kansen geven. Daarbij ook niet vergeten om offline (fysiek) ook je
gezicht te laten zien. Zodat mensen en bedrijven ook de mens achter de
ondernemer beter en persoonlijker leren kennen. In dit geval Anton achter
atHoning ?

Daarom is en blijft NETWERKEN en VERBINDEN ook een belangrijke strategie en uitdaging voor komend jaar 2020. Ik zou zeggen #letsconnect.

Bij het connecten ben ik een voorstander van een persoonlijke uitnodiging en wens ik niet overspoeld te worden met commerciële berichten. Ik ga ook uit van een degelijk betrouwbaar profiel.

Ik wens iedereen een hele fijne jaarwisseling en een heel gelukkig, gezond en
succesvol 2020.

Hartelijke groet,
Anton

 

 

 

 

 

 

 

#linkedin #training #coaching #trainer #coach #athoning #workshop #online #meerwaarde #wijchen #nijmegen #gelderland #zuidoostnederland #maasenwaal #werkzoekenden #ondernemers #studenten #werkgevers #werknemers #loopbaan #baan #klant #doelgroep #vacature #solliciteren #marketing #sales #werving #acquisitie #netwerken #socialmedia

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download hier mijn LinkedIn e-book met tips

Een verzameling van tips en adviezen over het inrichten en inzetten van LinkedIn profiel, pagina en het gebruik van LinkedIn.

Schrijf je in voor een LinkedIn training of voor coaching

Heb jij interesse in een persoonlijke 1 op 1 coaching LinkedIn? Of in een incompany LinkedIn training voor jouw bedrijf of afdeling?