10 jaar geleden mijn eerste (officieuze) LinkedIn-klant, de tijd gaat hard!

10 jaar geleden mijn eerste (officieuze) LinkedIn-klant, de tijd gaat hard!

Toevallig ontdekte ik vandaag dat het inmiddels exact 10 jaar geleden was dat ik mijn eerste LinkedIn-klant had. Of eigenlijk was het geen echte klant maar een oude collega. Dus een coaching die ik voor de start van mijn eigen bedrijf had.

Het was een oude Rabo collega die ik via het interne netwerk had gesproken en die zag dat ik al veel met Linkedin bezig was en daar aandacht voor had. Hij kwam met het verzoek of ik hem met zijn profiel kon helpen. En dat heb ik natuurlijk gedaan, dat was de eerste stap dat ik LinkedIn ben gaan aanbieden. Officieus dus.

Daarna volgden er nog een paar oud Rabo collega’s voordat ik daar uiteindelijk ben vertrokken. En dat was voor mij de aanleiding om meer met LinkedIn te gaan doen. Overigens heb ik na mijn vertrek ook nog oud Rabo collega’s met LinkedIn geholpen. Maar dan via mijn bedrijf, dat vond ik een mooie ervaring.

Dat jaar ben ik ook met een trainersopleiding gestart en heb ik mij via het UWV verder ontwikkeld. En daar ook de keus gemaakt om dus als zelfstandige te beginnen en een eigen bedrijf te starten. Achteraf gezien een zeer spannende periode omdat ik lang in loondienst heb gewerkt. En ondernemen voor mij dus een grote nieuwe uitdaging was.

Nu terugkijkend heb ik geen spijt van mijn keuze. Zowel voor de keus als zelfstandige als aanbod LinkedIn. En in die 10 jaar is het met ups en downs gegaan, met vallen en opstaan. Zowel lerende als ondernemer maar ook als vakman. Absoluut niet te vergelijken met het werknemer schap in loondienst. Hoewel ik inmiddels ook weer parttime actief ben als werknemer in loondienst. Maar nu wel bij een organisatie die bij mij past en waar veel uitdaging zit. En nog mooier, het heeft veel raakvlakken met mijn bedrijf en aanbod. Mensen helpen en ondersteunen, kennis en vaardigheden overdragen op digitaal gebied.

10 jaar LinkedIn support door Anton/atHoning

En inmiddels zijn we nog steeds actief met atHoning en als LinkedIn trainer/coach. Met focus op netwerken en profileren. Maar ook met een doelstelling zoals bijvoorbeeld je loopbaan versterken, een baan of klant zoeken of je bedrijf sterker zichtbaar maken. En vaak gericht op een doelgroep.

Mooi om te zien dat mijn doelgroep best breed is omdat bijna iedereen LinkedIn kan inzetten om kansen te creëren. Zo heb ik dat eerste jaar een aantal werknemers en werkzoekenden geholpen. En na de start van mijn bedrijf kwamen daar ondernemers, bedrijven en studenten bij. En ook weer werknemers en werkzoekenden.

Dus 10 jaar LinkedIn-support. De tijd gaat snel en vliegt voorbij. Mijn eerste connecties op LinkedIn waren dus vooral oud Rabo collega’s. En daarna werd mijn netwerk in een rap tempo uitgebreid met mensen buiten de bank. Omdat ik geloof in de kracht van netwerken en verbinden sta ik open voor nieuwe contacten en verbindingen.

Wie had dat gedacht toen ik bij de bank vertrok en met LinkedIn ben begonnen. En hier uiteindelijk ook deels mijn werk van heb kunnen maken😊

Hartelijke groet,
Anton

#athoning #linkedin #ondernemen #zzp #netwerken #profileren

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download hier mijn LinkedIn e-book met tips

Een verzameling van tips en adviezen over het inrichten en inzetten van LinkedIn profiel, pagina en het gebruik van LinkedIn.

Schrijf je in voor een LinkedIn training of voor coaching

Heb jij interesse in een persoonlijke 1 op 1 coaching LinkedIn? Of in een incompany LinkedIn training voor jouw bedrijf of afdeling?