Wil jij jouw concurrent op Linkedin in beeld brengen?

Wil jij jouw concurrent op Linkedin in beeld brengen? - dsc_4070

Wil jij jouw concurrent op Linkedin in beeld brengen?

Dit is altijd best een lastig onderwerp om duidelijk uit te leggen. Ik merk dat aan de eerste reacties. Het is voor veel mensen een lastig item. Soms zelfs onbegrijpelijk omdat ze zich dit niet kunnen voorstellen. Dat is tenminste mijn ervaring van de afgelopen jaren.

Linkedin is natuurlijk ook een commercieel bedrijf en wil hun pakket zo sterk en breed mogelijk onder de aandacht brengen. Daarnaast geeft Linkedin ook veel waarde aan het aanbieden en in kaart brengen van andere profielen. Mensen die voor jou interessant kunnen zijn. Of mensen die een bepaalde link of gelijkenis met jouw profiel hebben. Denk aan branche, omgeving, opleiding, ervaring en functie.

Die laatste speelt hier een belangrijke rol. Ben jij een shopmanager dan kent Linkedin natuurlijk ook andere shopmanagers. Ben jij een accountant dan kent Linkedin natuurlijk ook andere accountants. En ben je een Linkedin trainer dan kent Linkedin die natuurlijk ook 😊

En eigenlijk wil je dat liever niet. Dit is wel sterk afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en doelstellingen. Maar de meeste mensen willen niet dat Linkedin aan jouw bezoekers (van jouw profiel) laat zien wie ze nog meer kennen in dezelfde functie. En op hetzelfde vakgebied, wellicht zelfs nog in je omgeving.

Want daar kunnen natuurlijk ook con-collega’s of concurrenten bij zitten. En die wil je liever niet aan je bezoeker van jouw profiel (of zelfs een mogelijke prospect/lead) laten zien. En dat kun je dus uitzetten, dat wordt door bijna al mijn vakcollega’s ook aangeraden. En ik adviseer dat ook hoewel het dus een persoonlijke kwestie blijft.

Kijk maar eens bij een bekend contact van je. Zie je daar rechtsonder de optie “Ook bekeken”? Met een lijstje met profielen (namen) van mensen met dezelfde functie? En wellicht staan daar concurrenten van dat profiel bij?

Zo ja, je kunt dit uitschakelen via je Instellingen:

Wil jij jouw concurrent op Linkedin in beeld brengen? - profiel_ook_bekeken_instelling_aan_of_uit

(bij dit contact staat die optie dus nog aan en open...)

Kies Ik, Kies Instellingen en Privacy, Kies Privacy en Kies ‘Gebruikers die dit profiel hebben bekeken, bekeken ook’. Zet dit op NEE als je dit dus niet wilt!

Overweeg dus of je dit wilt, wil je jouw concurrenten of (con)collega’s ook bij je bezoekers en mogelijk doelgroep in beeld brengen?

Of laat dit je koud en ben je transparant en vol zelfvertrouwen dat dit je niets uitmaakt? Dan laat je het toch gewoon op JA staan!

Wil jij jouw concurrent op Linkedin in beeld brengen? - ook_bekeken_op_uit

(als je mijn profiel bezoekt is deze optie "Ook bekeken" dus uitgeschakeld en niet zichtbaar..)

Ik laat het aan jou over, doe er je voordeel mee. Het zou verder geen extra nadelen hebben om deze functie uit te zetten.

 

Vriendelijke groet,

Anton Honing

"onine meerwaarde met Linkedin"