Wie zijn het nu online, je vrienden of connecties?

Wie zijn het nu online, je vrienden of connecties? - content12

Wie zijn het nu online, je vrienden of connecties?

In februari was ik jarig. En ontving ik online van iemand een felicitatie met de opmerking of ik al mijn Facebook vrienden op mijn verjaardag had uitgenodigd. Mijn reactie was dat dit niet ging want dan zou ik hier in Wijchen een grote zaal moeten huren 😊

Even daarna had ik een gesprek met iemand anders over dit onderwerp, contacten op Social Media. Met in het bijzonder Facebook, de Facebook vrienden waaraan deze persoon zich toch wat stoorde. Zijn dit nu je vrienden of niet, moet je dit zo wel noemen?

Natuurlijk is dit persoonlijk en wellicht subjectief en maak je op Facebook heel makkelijk de zogenaamde vrienden. Zo heten ze nu éénmaal. En als je het dan vrienden noemt dan noem ik het liever Facebook vrienden.

Wat mij elke keer weer opvalt is dat juist deze handeling op LinkedIn, het uitnodigen van iemand, veel meer moeite kost. Of tenminste ook veel meer discussie daarover oplevert. Denk alleen maar aan het wel/niet personaliseren van een connectieverzoek, de uitnodiging!

Nu is Facebook niet met LinkedIn te vergelijken, het zijn twee verschillende werelden. Met vaak andere content en gedrag. Maar beide werelden vallen wel onder Social Media.

Op andere Social Media onderdelen wordt dit uitnodigen of connecten bijvoorbeeld Volgen of Volgers genoemd. Denk aan Twitter en Instagram.

Wie zijn het nu online, je vrienden of connecties?

Dus what’s in a name zou je zeggen. Ben je nu een vriend, een connectie, een contact, een volger of iets anders. Of allemaal!

Zie of maak jij daar onderscheid?
Ben jij daar überhaupt mee bezig of maakt het eigenlijk niet veel uit?

It’s all Social Media.

 

Met vriendelijke online groet,

Anton Honing
“atHoning online meerwaarde voor LinkedIn

www.athoning.nl
info@athoning.nl

Heb je ook interesse om op de hoogte te blijven m.b.t. mijn bedrijf atHoning en op het gebied van Internet, Social Media en specifiek LinkedIn?

Schrijf je dan hier in voor mijn Nieuwsbrief?
Alvast mijn dank.

 

#LinkedIn #netwerken #connecten

 

Nieuws

Pagina's