Wees alert en voorzichtig met je mail adresboek!

Wees alert en voorzichtig met je mail adresboek! - linkedin_adresboek_mailadressen_niet_importeren_bewerkt

Pas op met automatische import van mailadressen uit je adresboek!

Linkedin heeft ook zijn vreemde kanten en één daarvan is het automatisch laten importeren van je adresboek in Linkedin!

Mijn advies: ik raad dit af omdat je daar controle en overzicht verliest, daarnaast is het erg opdringerig en kan het zelfs flinke negatieve reacties geven omdat mensen uit je mail adresboeken Linkedin niet kennen of willen gebruiken!

Wees alert en voorzichtig met je mail adresboek! - linkedin_adresboek_mailadressen_niet_importeren_bewerkt

Vanuit commercieel oogpunt en marketingtechnisch is dit voor Social Media platforms als bijv. Linkedin best een interessante optie. Daarom bieden ze het met name ook aan.

Maar vanuit persoonlijk en menselijk oogpunt lijkt met dit niet wenselijk. Ik ken mensen die dit, vaak onwetend of per abuis, hebben gedaan en die waren niet bepaald blij.

Zorg dat je zelf bepaalt wie je aan je Linkedin netwerk toevoegt en houd het heft in eigen hand. Nogmaals, het gebruiken van deze import functie kan dus een flinke deuk in je imago, betrouwbaarheid en reputatie geven. Ik zou het dus niet doen.

Als je dit soort schermen ziet, breek het af of kies voor overslaan. Wees alert want een paar klikken en onoplettendheid kunnen al te laat zijn.

 

Wil je meer weten over mijn LinkedIn support, klik dan hier.

 

Met vriendelijke online groet,

Anton Honing
“atHoning online meerwaarde voor LinkedIn

www.athoning.nl
info@athoning.nl

 

Heb je ook interesse om op de hoogte te blijven m.b.t. mijn bedrijf atHoning en op het gebied van Internet Marketing, Content Beheer, Social Media, Social Selling en vooral LinkedIn?

Schrijf je dan hier in voor mijn Nieuwsbrief?
Alvast mijn dank.