Vaardigheden (Skills) weergave nu in categorieen, wel of geen toegevoegde waarde?

Vaardigheden (Skills) weergave nu in categorieen, wel of geen toegevoegde waarde? - skills1

Vaardigheden/Skills weergave nu in categorieën!

Linkedin heeft het onderdeel Vaardigheden/Skills aangepast met een onderverdeling in categorieën. Het is even wennen omdat de Vaardigheden voorheen in totaliteit gezamenlijk werden getoond.

Het is nog steeds mogelijk om de Vaardigheden (nu per Categorie) te verschuiven, daarvoor dienen minimaal drie vaardigheden gevuld te zijn. Dit verschuiven kun je met de “vier streepjes” aan de rechterkant (verslepen met je muis).

Bovenaan worden nog steeds de 3 Topvaardigheden getoond. Door het klikken op een pinnetje kun je de drie Topvaardigheden zelf kiezen (“blauwe kleur”).

Naast de Topvaardigheden zijn bij mij de volgende categorieën ingevoegd:

  • Kennis van de branche
  • Tools en technologieën
  • Sociale vaardigheden
  • Andere vaardigheden

 

Vaardigheden (Skills) weergave nu in categorieen, wel of geen toegevoegde waarde? - linkedin_skills_vaardigheden_in_categorieen

Persoonlijk vind ik de naam Vaardigheden voor dit onderdeel de lading niet dekken. Denk naast Vaardigheden ook aan Competenties, Kwaliteiten, Talenten. Maar ook aan specialismes en expertises. Allen zijn belangrijk en zinvol om mee te nemen.

Het gaat er tenslotte om dat je dit onderdeel sterk vult om jouw persoon krachtig en aantrekkelijk te promoten en profileren. Niet alleen van belang voor je zichtbaarheid/herkenbaarheid maar ook voor je vindbaarheid.

Je kunt maximaal 50 Vaardigheden toekennen, maak daar ook gebruik van. Denk dus breder om er meer te vullen. Pak het heft in eigen hand, laat de vaardigheden niet voor je vullen en wees zelf eigenaar!

Bij dit onderdeel Vaardigheden (of breder dus) kunnen je direct contacten (1e graad) deze onderschrijven/endorsen. Hiermee geven ze aan waar jij goed in bent of waar ze jou om waarderen.

Advies is om dit onderschrijven/endorsen wel serieus op te pakken, liefst gemeend. Iets wat helaas niet altijd door iedereen zo wordt gedaan!

M.b.t. de categorieën in de Vaardigheden, ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.

Heeft dit toegevoegde waarde?

Wil je meer weten over mijn LinkedIn support, klik dan hier.

 

Met vriendelijke online groet,

Anton Honing
“atHoning online meerwaarde voor LinkedIn

www.athoning.nl
info@athoning.nl

 

Heb je ook interesse om op de hoogte te blijven m.b.t. mijn bedrijf atHoning en op het gebied van Internet Marketing, Content Beheer, Social Media, Social Selling en vooral LinkedIn?

Schrijf je dan hier in voor mijn Nieuwsbrief?
Alvast mijn dank.