Privacy & Instellingen in Linkedin, soms een doolhof!

Privacy & Instellingen in Linkedin, soms een doolhof! - question-mark-2648236_340

Privacy & Instellingen in Linkedin, soms een doolhof!

Linkedin heeft erg veel mogelijkheden en opties om je voorkeuren in te stellen. Vaak ook ver weg en verborgen zodat deze moeilijk vindbaar zijn. En dus ook niet naar wens aangepast worden.

Daarom is het aan te raden om hier een keer goed voor te gaan zitten. Aan de hand van je doelstellingen, tactiek maar ook je karakter kun je deze naar wens invullen. Mijn advies is om dit niet te veel te beperken, tenslotte is Linkedin zakelijk netwerken om in beeld te komen en mensen te contacten!

 

 

Onder de button “Ik” in de menubalk (profielfoto) zit de optie “Instellingen en Privacy”. Daaronder vind je 4 tabbladen:

  • Account
  • Privacy
  • Advertenties
  • CommunicatiePrivacy & Instellingen in Linkedin, soms een doolhof! - instellingen_privacy_linkedin_anton

 

Per tabblad heb je de mogelijkheid om allerlei voorkeuren in te geven. Het is te veel om hier zo op te sommen, ga er eens rustig voor zitten en bekijk de diverse opties die jou aanspreken of die je belangrijk vindt.

Voor mijn Linkedin support (training/coaching) heb ik een document gemaakt waarin alle instellingen worden meegenomen. Me voor zover mogelijk een advies of tip hoe deze in te stellen.

Mocht je interesse hebben in dit document, stuur mij even een mailtje of berichtje via Linkedin.

Maar nogmaals, dit is erg persoonlijk. Wat is je doelstelling op Linkedin, welke aanpak hanteer je en in hoeverre ben je een open of selectief netwerker? Hecht je daarnaast belang aan je privacy?

Ik hoop dat ik hiermee bij kan dragen aan meer inzicht in de Linkedin instellingen en de mogelijkheden m.b.t. je voorkeuren.

 

Hartelijke groet,

Anton