Linkedin tip: locatie branche!

Linkedin tip: locatie branche! - big-city-329574_180

Heb jij je locatie en branche wel goed ingesteld?

Deze keer een Linkedin tip die voor meer mensen misschien wat onbekender is of niet zo voor de hand liggend. Maar ook weer niet te onderschatten, het is jammer als je dit niet goed of slim hebt ingesteld. In mijn training en coaching zie ik regelmatig profielen waar men hier een kans laat liggen

Bij het aanmaken van je profiel, voor velen kan dat al weer langere tijd geleden zien, wordt dit a.d.h.v. je opvoer automatisch ingesteld. En daar wordt vaak niet meer naar gekeken.

Je locatie:

Voorheen was het zo dat Linkedin een aantal “omgevingen of area” in Nederland had bedacht en vast ingesteld. Daar moest je een keuze in locatie maken. Ik kan me nog goed herinneren dat ik cursisten had die hier niet blij mee waren. Omdat zij in een grote stad wonen en die niet in de keuzelijst voor komt, tot grote ergernis als een dichtstbijzijnde grote stad wel voor komt in de lijst. En men zich daar dan aan moest committeren, niet iedereen was daar even blij mee!

Sinds vorig jaar kun je echter ook je postcode en dus je woonplaats ingeven. Je woonplaats wordt dan zichtbaar in je profiel, op je visitekaartje (header). Overigens vullen sommigen hier niet hun woonplaats maar hun vestigingsadres (bedrijf) in. Maak daar zelf een overweging wat bij je past en hoe jij je wilt profileren!

Je branche/industrie:

Ook hier heeft Linkedin een voorgekauwde lijst van vakgebieden en branches waar men uit kan kiezen. Een relatief grote lijst maar voor sommigen soms toch wat ondoorzichtig of lastig kiezen. Voor een enkeling zelfs ook ergernis omdat hun branche er niet (duidelijk) bij staat!

Voor zowel je locatie als branche geldt dat dit belangrijke trefwoorden (keywords) zijn waarop je gevonden wordt. En waarmee jij je ook profileert.

Mijn vierde advies is dan ook:

Wees slim en kies de locatie en branche waar jij mee naar buiten wilt treden en op gevonden worden.

Klik hier wat ik met Linkedin voor jou kan betekenen...

 

Linkedin tip: locatie branche! - maak_vrijblijvend_een_afspraak_athoning

 

Met vriendelijke online groet,

Linkedin tip: locatie branche! - dsc_4386

Anton Honing
atHoning online meerwaarde voor Linkedin

www.athoning.nl
info@athoning.nl

Inschrijven Nieuwsbrief  

#linkedin

Nieuws

Pagina's