Linkedin tip: Hoe kun je de Meldingen beheren?

Linkedin tip: Hoe kun je de Meldingen beheren? - community-154715_340

Je meldingen beheren op Linkedin!

Iedereen die op Linkedin actief is kent ze wel, de meldingen (notifications) uit je netwerk. De één vind het zeer interessant of welkom, de ander vindt het overdreven of irritant. Dit blijft natuurlijk een persoonlijke voorkeur en zoals ik ook altijd aangeef, mede afhankelijk van je doelstellingen.

Bekende meldingen zijn meldingen over jubilea, nieuwe banen en reacties op jouw updates. De meest bekende, en ook discutabele, is toch altijd de melding over de verjaardag!

Ik kan mij zeker voorstellen dat sommige mensen hier geen prijs op stellen of het zelfs irritant vinden. Een enkele keer tref ik een cursist of netwerkcontact die zich er ook grondig aan ergert.

Linkedin tip: Hoe kun je de Meldingen beheren? - dsc_4402

 

 

En om heel eerlijk te zijn, heel af en toe zie ik ook personen met berichten waar ik ook niet op sta te wachten. Of nog erger, helemaal niet op Linkedin thuishoren. En daar kun je op deze manier nu zelfs iets aan doen!

Maar het woord “meldingen” zegt het al, het is een mededeling. Je hoeft er niet op te reageren en kunt het ook gewoon voorbij laten gaan. Wellicht selectief mee omgaan. Aan velen hoef je geen aandacht te geven. Maar er kan net een melding bij zitten die voor jou weleens heel interessant kan zijn, niet?

En ik ken ook veel mensen die dit wel waarderen of op prijs stellen. En ook bewust meenemen in hun activiteiten op Linkedin. Zelfs mensen die het tot hun strategie rekenen. En ook bij dat laatste kan ik mij aansluiten, dat heeft ook mijn voorkeur.

Linkedin tip: Hoe kun je de Meldingen beheren? - dsc_4406

Waarom? Omdat zo’n melding nieuwe informatie is en een nieuw contactmoment kan zijn. En Linkedin is een zakelijk netwerk om met mensen in contact te komen en blijven. Of om ook gewoon je oprechte waardering uit te spreken.

Want een nieuw contactmoment, ook bij een felicitatie of reactie, kan een nieuw gesprek opleveren. Waarbij je al heel snel merkt of dit gesprek verder aanleiding geeft tot meer diepgang. Of misschien zelfs wel tot een mail, telefoon of een bakkie koffie!

In ieder geval kun je zelf wat invloed uitoefenen op deze meldingen.

  • Ga naar de “Ik” button (je profielfoto)
  • Kies Instellingen en Privacy
  • Kies het tabblad Communicatie
  • Kies de eerste optie “Meldingen op Linkedin” en kies Wijzigen
  • Kies het betreffende onderwerp en zet de optie of Aan of Uit

(Let op, je hebt hier nogal wat keus, zorg dat je niet te veel beperkt waardoor je weinig tot niets meer doorkrijgt en daardoor ook interessante zaken of kansen gaat missen!)

Een andere makkelijke manier om je meldingen te beheren is via de “drie puntjes horizontaal” rechtsboven naast elke update of melding.

Bij een individuele melding kun je kiezen (“drie puntjes horizontaal”) voor Verwijderen, Niet meer Volgen (van deze persoon) of Uitschakelen van dit soort meldingen.

Bij een bericht/update in je tijdlijn kun je kiezen (“drie puntjes horizontaal”) voor o.a. Bijdrage verbergen en Persoon niet meer Volgen (incl. bijdragen).

(Let op bij het Niet meer Volgen van de persoon, je ontvangt dan helemaal geen updates/bijdragen van hem/haar meer!)

(Let ook op met de Optie “Deze bijdrage melden”, dit kan bij onjuist of ongepast gebruik grote gevolgen hebben voor de andere persoon en dus zou ik hier heel secuur en oprecht mee omgaan!)

Ik hoop dat je hiermee wat meer inzicht en grip op het fenomeen “Meldingen/Notifications” kunt en gaat krijgen. Zoals ik al aangaf, het is persoonlijk en afhankelijk van je doelstellingen.

Mijn advies, maak een bewuste keuze hoe hier mee om te gaan!

 

Groet,
Anton

p.s.: Mobiel: op de Linkedin app is het ook mogelijk je meldingen te beheren, daar staan bij mij, bij een bericht/update en melding/notification de “drie puntjes niet horizontaal maar verticaal”!

 

 

 

Nieuws

Pagina's