Het gaat toch niet zozeer om de absolute aantallen Linkedin leden, niet?

Het gaat toch niet zozeer om de absolute aantallen Linkedin leden, niet? - linkedin_23

Hoeveel miljoen in Nederland op Linkedin???

Volgens nieuwe onderzoeken telt Linkedin minder gebruikers of leden dan daadwerkelijk het geval is. Is dat nu echt zo relevant en belangrijk?

Aan de ene kant wel, de absolute aantallen geven natuurlijk weer hoe groot en populair het Social Media kanaal is. Ook qua bereik en aandacht. De getallen variëren tussen de 3 en 8 miljoen qua aantal Linkedin leden/profielen. Ik kom zojuist op een aantal van 7,5 miljoen profielen met locatie Nederland.

Als je een Linkedin profiel aanmaakt ben je een lid. Er zijn echter veel profielen die snel of per ongeluk zijn aangemaakt maar niet worden gebruikt. Onbekend is hoeveel dit er zijn. Daarnaast zijn er nog wat nep- en fake profielen in de lucht die de aantallen beïnvloeden!

Het gaat toch niet zozeer om de absolute aantallen Linkedin leden, niet? - linkedin_11Als je Linkedin echt gebruikt dan ben je in mijn ogen een gebruiker. En daar gaat het om, het gaat erom dat je Linkedin ook echt serieus neemt en er iets mee doet. Daar zie je ook verschillende aantallen rondzweven. Van 3 tot 5 miljoen actieve gebruikers. De vraag is natuurlijk wat dan onder actief wordt verstaan!

Lees zojuist ook dat er in Nederland gemiddeld zo'n 300/400 duizend dagelijks op Linkedin actief zijn. Die zijn in ieder geval actief en pakken het ook echt op, die aantallen zijn volgens mij veel belangrijker dan de aantallen (incl. inactieve) leden en profielen, niet?

Ga er gewoon mee aan de slag en probeer het sterk en slim op te pakken. Maar wees bovenal actief, stop er tijd en energie in. En liefst natuurlijk met een doel, jouw doel :-)

Hartelijke groet,
Anton