Afbeeldingen die niet goed weergeven worden, een grote frustratie!

Afbeeldingen die niet goed weergeven worden, een grote frustratie! - cloud-709104_340

 

Afbeeldingen die niet goed weergeven, een grote frustratie!

Al vaak kreeg ik deze reactie te horen, gebruikers die afbeeldingen en foto’s in berichten toevoegen waarna deze niet goed weergegeven worden.

Een lastige kwestie, er zijn veel tips en adviezen in omloop voor het juiste formaat van afbeeldingen op Linkedin. En mijn ervaring leert ook dat dit nogal afwijkt, ik kom van alles tegen qua formaat suggesties. Dat maakt het vaak nog lastiger!

Zelf worstel ik hier ook vaak mee, soms heb ik het idee dat ondanks de toepassing van het juiste formaat de weergave toch niet naar wens is. Dat heeft ook te maken hebben met het formaat, resolutie en de kwaliteit van de oorspronkelijke afbeelding of foto.

Zojuist zag ik weer een advies van een Linkedin collega. Het advies voor de ideale afmeting was 792 x 528 pixels. En vandaag liep ik er zelf tegenaan, een afbeelding die niet goed weergegeven wordt.

Als je Linkedin zelf erop nazoekt geven zij de volgende formaten aan:

Eigen tijdlijn/feed (van je profiel):

Ten minste 552 (b) x 276 (h) pixels, advies 1200 (b) x 627 (h) pixels).

Bedrijfspagina tijdlijn:

Minimale breedte meer dan 200 pixels, advies 1200 (b) x 627 (h) pixels).

Ik vind het zelf één van de meest lastige en uitdagende zaken binnen Linkedin. In ieder geval iets om goed aandacht aan te besteden, zowel de oorspronkelijke afbeeldingen (resolutie, pixels, kwaliteit) als de afbeelding die je in een Linkedin bericht invoegt. Probeer het uit, test het goed.

Mocht jij hier nog tips of suggestief hebben dan hoor ik dat graag.

 

Hartelijke groet,

Anton