Waarom toch steeds die Linkedin drempel, stap daar nu eens een keer overheen?

vrijdag 7 september 2018 -

Dit is een aspect wat mij al sinds de start van mijn eigen bedrijf bezighoudt. En afgelopen weken tijdens een ondernemersevent, in een workshop en in een paar coaching sessies kwam het weer zeer nadrukkelijk naar voren.

Iemand zit op Linkedin maar doet er eigenlijk niet zo veel mee. En daar zijn diverse redenen voor, soms te druk en geen tijd. Soms is de noodzaak wat minder hoog. Maar de meest opvallende reden is toch wel deze:

“Ik vind het moeilijk of lastig om met nieuwe mensen in contact te komen en deze te benaderen”

En dat is iets wat mij ontzettend triggert en waar vaak een levendige discussie of conversatie ontstaat. En elke keer merk ik weer dat ik die ander over die drempel heen wil tillen 😊. Want als je dit niet loslaat dan ga je Linkedin ook minder krachtig en succesvol inzetten. En vooral kansen missen. Zowel vanuit persoonlijk als zakelijk oogpunt.

Linkedin is een zakelijk professioneel online netwerk en een Social Media onderdeel. Dat betekent dus dat je deelneemt in groepen en interactie zoekt. En je kiest er bewust voor om hierop aanwezig te zijn. Met een profiel wat je moet aanmaken en waarmee je zichtbaar wordt. Een profiel waarmee je gaat netwerken en dus ook mensen ontmoeten. Waarmee je in contact gaat komen, liefst ook met je doelgroep. Want iedereen heeft zijn eigen doelstelling op en met Linkedin, niet?

Dan is het toch erg vreemd en jammer als je een drempel of barrière voelt om met andere (onbekende) mensen in contact te komen. Soms hoor je als reden dat je iemand eerst moet kennen. Of zelf eerst gesproken te hebben. En dan pas op Linkedin iemands profiel durft te bekijken. En misschien een connectieverzoek te sturen.

Laat dat los zou ik zeggen. Laat je dat niet hinderen of tegenhouden. Want als dit voortdurend in je hoofd zit dan ga je ook niet zo snel op Linkedin contacten. En ook niet uitnodigen, nieuwe mensen vinden en binden. Aan je netwerk bouwen wordt dan een zeer pittige en lastige uitdaging. Dat zie ik bij sommige mensen gebeuren.

En ga ook gewoon profielen bekijken, denk niet steeds aan het idee dat ik dan iemand heb bekeken die ik niet ken. So what zou zeggen, we hebben het over zakelijk online netwerken en contacten leggen. Je hebt toch een profiel om in beeld te komen, je wilt toch krachtig netwerken of niet?

En ook andersom, een vreemde heeft mijn profiel bekeken. Oei, oei, wat moet ik daar nu weer mee! Dat is toch mooi en interessant, dat kan toch enorme kansen bieden als je daarvoor open staat, niet?

Dus nogmaals, laat die drempel varen. Zorg dat je daar gewoon niet mee bezig bent. Het is echt niet mijn bedoeling dit op te dringen of voor te schrijven. Want degenen die mij kennen weten dat ik zo niet ben. Want iedereen heeft en maakt zijn persoonlijke keuze. Met een doelstelling en strategie. Dat respecteer ik. Maar ik krijg er wel de kriebels van 😊

Mijn advies is wel om over die drempel heen te stappen, ik weet zeker dat het je meer gaat brengen en je verbaasd of wellicht versteld zult staan van de mogelijkheden en kansen. Linkedin heeft een enorm bereik en het gaat om persoonlijk contact, mensen doen zaken met mensen.

Let’s connect met interessante personen.

Weet je overigens wat de missie van #Linkedin is:

Om wereldwijd professionals met elkaar in contact te brengen en in staat stellen productiever en succesvoller te werk te gaan!

Hartelijke groet,

Anton Honing
(atHoning)

 

#linkedin #netwerken #connect #uitnodiging #profiel

ps: tekenen is niet mijn sterkste punt maar hopelijk wel origineel en in ieder geval copyright free 😊

 

 

Reageren?

< Terug naar het overzicht