Mijn Linkedin coaching viel in het water!

maandag 5 november 2018 -

Mijn Linkedin coaching viel in het water!

Vorige week stond er weer een Linkedin coaching geboekt. Deze keer met een lokale zelfstandige ondernemer in het Wijchense. Altijd leuk om te mogen doen, ik had ook met de fiets kunnen gaan 😊

Zoals altijd grondig de voorbereiding gedaan. Een agenda gemaakt, de benodigde formulieren geprint en zijn Linkedin uitgebreid bekeken en geanalyseerd. Dus klaar om te starten, de auto in om deze ondernemer een Linkedin boost te geven.

Overigens een voor mij wel een bekende ondernemer, ik heb hem al eens mogen helpen met Social Media en Content. Dit keer stond Linkedin op het programma om eens goed aan te pakken. Dat sluimerde namelijk al een tijdje, dit moest nu toch maar eens gaan gebeuren. En in zijn drukke agenda was daar gelukkig tijd voor vrijgemaakt.

Mooi op tijd gearriveerd en ontvangen met een lekker bakkie koffie en koekje. Even kort bijkletsen, de laptops open en spullen erbij. Helemaal klaar om te beginnen, agenda bij de hand en de eerste vraag van mijn kant of hij nog speciale behoefte of wensen heeft (in relatie tot Linkedin natuurlijk).

Bijna altijd komt daar een Nee uit voort. En kan ik mijn eigen programma volgen. Heel af en toe krijg ik van een ondernemer of werknemer een vraag of verzoek om op een bepaald onderdeel meer in te zoomen. En dat doe ik dan ook, dat maakt het juist interessant en aantrekkelijk. Hoe minder standaard hoe beter, ik ben een voorstander van maatwerk. Bij wijze van spreken zoiets van “jij vraagt, ik draai”. Tot op zekere hoogte dan, we blijven wel de regie houden. Want de belangrijkste en relevante items pakken we binnen Linkedin natuurlijk wel altijd op en aan. Dat kan ook niet anders, de basis moet eerst goed staan en de strategie dient helder te zijn.

Maar deze ochtend werd ik deels door zijn antwoord verrast. Want deze ondernemer gaf het volgende aan:

“Anton, regel jij het maar met mijn Linkedin, ik heb hier echt geen tijd voor en kom er toch niet aan toe?”

Oeps, een ander antwoord dan ik verwacht had. En een andere kijk, visie en behoefte dan ik normaliter gewend ben. Maar ook een mooie uitdaging omdat Linkedin juist persoonlijk is en je dit zelf inzet voor je netwerk en business. Hoe pakken we dit nu op?

Door hier samen goed over te sparren en de behoefte met doelstellingen in kaart te brengen kwamen we hier samen ook wel uit. Tot op zekere hoogte kan ik hem met Linkedin zelfs ontzorgen. Een klein stuk zal hij toch zelf moeten doen. Maar daar ben ik voor hem een stok achter de deur, daar gaan we af en toe even kort voor zitten. Daar neem ik hem in mee. Om zijn eigen persoonlijke bijdrage en input in het zakelijk netwerken met Linkedin mee te nemen. Tenslotte is het zijn bedrijf en niet de mijne, niet?

Het kan dus weleens anders lopen dan je verwacht had. Maar eigenlijk toch ook weer niet!

Want er zijn meer ondernemers, managers en medewerkers die zakelijk willen netwerken. Met Linkedin. Maar waar ook de tijd, energie, focus, kennis of prioriteit ontbreekt. Meestal omdat ze te druk zijn, soms omdat het niet echt hun ding is. Ze geloven wel dat online netwerken hun persoon, bedrijf en business een boost kan geven. En daar kansen zien, behoefte hebben hierin mee te gaan en dit in te zetten. Daarin willen investeren. Om de Linkedin boot niet te willen missen.

Wil je meer weten hoe ik dit met deze ondernemer heb gedaan?

Neem dan eens vrijblijvend contact met me op, ik ga graag met je in gesprek hoe Linkedin effectief en slim op te pakken en in te zetten.

Hartelijke groet,
Anton

https://www.athoning.nl/linkedin.html

linkedin athoning support

 

 

 

 

 

Reageren?

< Terug naar het overzicht