Heeft mijn Rabo tijd invloed op mijn eigen bedrijf atHoning?

zondag 14 oktober 2018 -

Is mijn Rabo tijd van invloed op mijn eigen bedrijf atHoning?

Laatst was ik met een oud Rabo collega in gesprek die aangaf dat hij het knap vond dat ik nu iets heel anders doe dan destijds bij de bank. Leuk om te horen maar ook iets wat mij wel triggert. Is dat eigenlijk wel zo, doe ik nu heel iets anders?

Soms sta ik namelijk weleens stil bij de lange tijd die ik bij de Rabobank heb gewerkt. Vooral als ik Rabo collega’s zie en spreek. En het feit dat ik nu zelfstandig ondernemer ben. Soms vraag ik mij ook weleens af of ik hier niet eerder mee had moeten beginnen. En soms denk ik weleens wat mijn Rabo loopbaan voor invloed heeft op mijn huidige bedrijf atHoning. Ook omdat mijn huidige werk grotendeels anders lijkt. En je natuurlijk van een hele grote organisatie naar een eigen bedrijf gaat.

Maar is mijn huidige werk en de verschillende aspecten daarbinnen nu daadwerkelijk zo anders? En is de stap van mijn rollen in een hele grote organisatie naar mijn huidige inzet bij klanten nu wel zoveel anders?

Als ik terugkijk naar mijn bankperiode en dit nu spiegel met mijn zelfstandig ondernemerschap zie ik toch wel erg veel raakvlakken en overeenkomsten. Vooral als ik dit projecteer op mijn online aanbod en online ondersteuning naar mijn huidige klanten. Dan blijken daar toch meer paralellen en overeenkomsten te zitten dan ik in eerste instantie dacht!

Uit mijn bankperiode heb ik namelijk veel handvaten, rollen, functies, vaardigheden, competenties uitgevoerd of opgedaan die ik nu erg goed kan gebruiken. Waarvan ik merk en vind dat deze mij nu ook meer bagage en body geven om mijn huidige werk krachtig en professioneel in te kleden en uit te voeren. Vooral bij bedrijven en organisaties met een management en medewerkers. Waarin de combinatie tussen strategisch en operationeel handelen voorkomt.

Om niet te vergeten dat het werken en opereren bij een bedrijf met medewerkers ook meer persoonlijke aspecten vraagt.  Denk aan samenwerken, teamspirit, mensenkennis, communicatieve vaardigheden, sociale vaardigheden en overtuigingskracht. Persoonlijke aspecten waar ik altijd veel waarde aan heb gehecht en durf te stellen deze nog steeds met atHoning/Anton heb en inzet.

Welke rollen uit mijn Rabotijd komen nu goed van pas en kan ik ook goed inzetten? Laat ik eens de 5 meest in het oog springende rollen eruit lichten, rollen waarin ik ook het langst actief ben geweest?

  1. 1. ICT Beheerder (Systeem als Netwerk)
  2. 2. ICT-gebruikersondersteuner (Software en Hardware)
  3. 3. Procesbegeleider/Procesmanager
  4. 4. Projectleider/Projectondersteuner
  5. 5. Informatieanalist (controller)

Zoals je weet of ziet heb ik lang in de ICT gewerkt, daar ligt natuurlijk al een grote link naar Social Media en Online Marketing. Mijn affiniteit met ICT, waarbij niet alleen de I (Informatica) maar vooral ook de C (Communicatie) erg belangrijk en relevant is.

Mijn huidige visie en aanbod is om bedrijven en organisaties online te ondersteunen en begeleiden, zelfs ontzorgen. En om dat slim en krachtig te kunnen doen moet het ook goed beheerd worden. Het beheerstuk is dus een erg belangrijk aspect, het moet namelijk wel in de lucht blijven en bewaakt worden. Ik bied daarin de gewenste ondersteuning.

Mijn online aanpak vergt ook dat ik mijn klanten, bij vragen, verzoeken en problemen, moet kunnen helpen. Daarbij speelt omgang met mensen, behulpzaamheid en oplossingsgerichtheid een essentiële rol.

Het inrichten en beheren van het online gebeuren bij mijn klanten is een continu proces. Het is niet iets wat je er even bij doet. Dit proces dient op een professionele en deskundige wijze begeleid te worden. Eigenlijk ben ik dan ook nog steeds een procesman.

Je kunt mijn aanpak ook zien als een project, afhankelijk van de behoefte van de klant. Wil de klant dat ik het (mede) blijf uitvoeren dan zitten we in de proceshoek. Maar als de klant de behoefte heeft om het zelf te gaan doen dan kun je dit als een project zien. Uiteindelijk dien je het online project zo optimaal mogelijk op te leveren en over te dragen.

En tenslotte geldt “meten is weten”. En daarbij komt een stuk analytisch vermogen en gevoel voor data naar voren. Met name mijn ervaring en kennis van data en KPI’s (stuurindicatoren) is een onderdeel van mijn online aanpak.

En tenslotte loopt als rode draad door mijn Rabotijd het onderdeel trainen en coachen. Want in die 26 jaar bij de bank heb ik ook diverse workshops georganiseerd, presentaties verzorgd en instructies gegeven. Iets waar ook mijn hart lag.

En dit was een belangrijke reden en ondergrond om als trainer-coach en online support met mijn eigen bedrijf atHoning te starten.

In combinatie met mijn ICT-achtergrond en bovenstaande 5 rollen is er dus zeker een parallel en link te trekken van Rabobank naar atHoning, niet?

Hartelijke groet,
Anton

"en natuurlijk erg mooi als je met atHoning bij de Rabobank actief bent geweest :-)"linkedin training rabo door athoning

 

 

Reageren?

< Terug naar het overzicht