Homepage Nieuws Linkedin wijzigingen Algemene Voorwaarden 2018

Linkedin wijzigingen Algemene Voorwaarden 2018

Volgens de NMSA zouden dit de belangrijkste invloeden zijn in de regels/voorwaarden van Linkedin

Wijzigingen aan de algemene voorwaarden van LinkedIn

LinkedIn heeft wijzigingen aangekondigd aan de algemene voorwaarden van het platform. Een belangrijke oorzaak voor het doorvoeren van aanpassingen zijn de wijzigingen in de Europese wetgeving op het gebied van de General Data Protection Regulation (GDPR, in Nederland ook bekend als AVG). In dit artikel staan de belangrijkste wijzigingen aan de algemene voorwaarden van LinkedIn op een rij.

Wijzigingen aan de algemene voorwaarden van LinkedIn

De wijzigingen zullen per 8 mei ingaan en bevatten aanpassingen in de gebruikersovereenkomst, privacy-policy en cookie-policy en de professional community policies. De wijzigingen kunnen worden samengevat in drie onderdelen:

  • Transparantie en keuze van advertenties
    LinkedIn zal gebruikers meer controle geven over de keuzes die gemaakt worden op basis van de data afkomstig van LinkedIn gebruikers voor het tonen van advertenties.
  • Inzichten en aanbevelingen
    LinkedIn zal gebruikers meer en eenvoudiger inzicht geven in hoe persoonlijke suggesties op het platform tot stand komen. LinkedIn doet dit aan de hand van gegevens van een gebruiker, vergelijkbaar bij het tonen van advertenties.
  • Professional Community Policies
    LinkedIn is een community die gebouwd is op haar gebruikers. De wijzigingen in de voorwaarden zijn er op gericht om gedegen maatregelen te kunnen nemen op het moment dat LinkedIn gebruikers zich niet aan de regels houden.

 

Bron: NMSA
https://www.socialmediaacademie.nl/wijzigingen-aan-de-algemene-voorwaarden-van-linkedin/?utm_source=NSMA+Social+Media+Weekoverzicht&utm_campaign=06d94ee877-Social_Media_Weekoverzicht&utm_medium=email&utm_term=0_8aa16d3d63-06d94ee877-551969177&mc_cid=06d94ee877&mc_eid=a1b56b09d4